Υγεία

«Δες το ντε!» Η νέα καμπάνια του GIVMED που αφορά τη δωρεά φαρμάκων για παιδιά

Στόχος η ευαισθητοποίηση και παρακίνηση όσων έχουν φάρμακα που δεν χρειάζονται να τα δωρίσουν μέσω του GIVMED

«Δες το ντε!» Η νέα καμπάνια του GIVMED που αφορά τη δωρεά φαρμάκων για παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την στιγμή που κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη φάρμακα, στην χώρα μας, πετιούνται στα σκουπίδια ή είναι ξεχασμένα στα συρτάρια των σπιτιών μας περισσότερα από 34 εκατομμύρια φαρμακευτικά σκευάσματα.

Για τον λόγο αυτό η GIVMED με μια νέα καμπάνια που έχει ξεκινήσει παρακινεί τον κάθε πολίτη “Δες το ντε!” προκειμένου να τον ευαισθητοποιήσει να δωρίσει τα φάρμακα, ή και προϊόντα υγείας που δε του χρειάζονται, μέσω του GIVMED.

Αυτήν την φορά ο στόχος είναι να δοθούν δωρεάν φάρμακα για τα παιδιά για αυτό άλλωστε από τον Οκτώβριο του 2021 με την στήριξη UNICEF Greece, το GIVMED υλοποιεί πρόγραμμα για την εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών σε φάρμακα και την ανάπτυξη βασικών τους γνώσεων σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια. Το Ινστιτούτο Prolepsis συνεργάζεται στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δράσεων σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Ο τρόπος είναι απλός για να συμμετάσχει κάθε πολίτης στην προσφορά φαρμάκων για τα παιδιά είναι ο εξής:

-Μπες στον χάρτη με τα 154 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα

-Βρες το κοντινότερο σε εσένα σημείο δωρεάς

-Δώρισε τα φάρμακα/προϊόντα υγείας που δε χρειάζεσαι!

Το GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων. Πριν την παράδοση των φαρμάκων/προϊόντων υγείας πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις δωρεάς, ποια είδη δηλαδή μπορούν να δωρηθούν και ποια όχι.

Δείτε επίσης