Υγεία

Γιατροί ΕΚΑΒ: Μηνιαία ενίσχυση 250 ευρώ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας

Έξτρα από το νοσοκομειακό επίδομα αλλά και της αύξησης του μισθού κατά 5%

Γιατροί ΕΚΑΒ: Μηνιαία ενίσχυση  250 ευρώ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ακόμη ένα οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής στους γιατρούς του ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη Υγείας.

Χθες η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα από το βήμα της βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ανακοίνωση την χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Από τις αρχές του νέου έτους το μηνιαίο επίδομα θα ενσωματωθεί σε όλους τους γιατρούς που θα απασχολούνται στο ΕΚΑΒ τόνισε η κ. Γκάγκα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά».

Παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός διευκρίνισε ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψη συνεχίζεται και σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Δείτε επίσης