Υγεία

Βασιλακόπουλος: «Χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα και το έχουμε ξεχάσει»

H συνλοίμωξη κορωνοιού γρίπης είναι εξαιρετικά σπάνια

Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: «Χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα και το έχουμε ξεχάσει»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τις 120 ανθρώπινες απώλειες κάθε εβδομάδα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει.

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής πνευμονολογίας διευκρίνισε ότι η συνλοίμωξη κορωνοιού γρίπης για την οποία υπάρχει φόβος για τον φετινό χειμώνα, είναι εξαιρετικά σπάνια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «δεν είναι τεράστιο το πρόβλημα της γρίπης και με το εμβόλιο θα λυθεί εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει. Οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας δεν προσέρχονται στα βλαστικά κέντρα να κάνουν την επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση».

Απαντώντας στην ερώτηση για τον λόγο που οφείλεται η έλευση της γρίπης νωρίτερα το 2022, ο καθηγητής σημείωσε ότι «η γρίπη έχει έρθει νωρίς και αυτό οφείλεται στο ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της χρήσης τόσο της μάσκας όσο και των εκτεταμένων αδειών και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ουσιαστικά δεν είχαμε γρίπη».

Στην ερώτηση για το ποιοι θα πρέπει φέτος να εμβολιαστούν για την γρίπη ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι. Μακάρι να το κάναμε όλοι. Η γρίπη θα μειωνόταν πάρα πάρα πολύ, αλλά ιδίως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία, πρέπει απαραίτητα να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης».

Σε ότι αφορά τον γενικότερο φόβο διπλού χτυπήματος κορονοϊού και γρίπης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «η συνλοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτό το οποίο μπορεί να συμβεί είναι να έχουμε ξανά πιο μεγάλο κύμα κορονοϊού και ταυτόχρονα κορύφωση του κύματος της γρίπης και αυτό να πιέσει το σύστημα υγείας».

Τέλος για το ενδεχόμενο πίεσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι: «ελπίζω ότι θα έχουμε την κοινή λογική σαν λαός θα προσέξουμε, θα εμβολιαστεί και δεν θα ξανά πιεστεί το σύστημα υγείας. Είναι στο χέρι μας».

Δείτε επίσης