Υγεία

ΗΔΙΚΑ: Περισσότεροι 4,1 εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Όλο και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν το σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης

ΗΔΙΚΑ: Περισσότεροι 4,1 εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν την άυλη συνταγογράφηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για άυλη συνταγογράφηση με τους Έλληνες να την προτιμούν κυρίως από την περίοδο της πανδημίας και μετά.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 241 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συνταγές διευκολύνοντας τις ζωές των πολιτών όπως επισημαίνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Νίκη Τσούμα.

«Η τελευταία τριετία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για όλους εμάς στην ΗΔΙΚΑ. Σε όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της ΗΔΙΚΑ κλήθηκαν πολλές φορές να αναπτύξουν αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες σε αντίξοες συνθήκες και σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους πολίτες. Ετοιμαζόμαστε για μια χρονιά με πολύ σημαντικά έργα τόσο για τον τομέα της Υγείας όσο και για τους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας» δηλώνει η κ. Τσούμα αναφέροντας παράλληλα τα σημαντικά έργα που υλοποίησε η ΗΔΙΚΑ.

-Η εφαρμογή MyHealth με περισσότερα από 300.000 downloads σε smartphones με Android και iOS. Μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο ιστορικό ιατρικών συνταγών, παραπεμπτικών και βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους.

Σταδιακά η εφαρμογή εμπλουτίζεται με όλα τα ιατρικά γεγονότα του πολίτη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτοματοποιημένη λειτουργία για τον προγραμματισμό των παιδικών εμβολίων, καθώς και ειδοποιήσεις για ενέργειες προληπτικής ιατρικής.

-Η υπηρεσία άυλων παραπεμπτικών μέσω της οποίας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 90,8 εκατ. παραπεμπτικά για περισσότερους από 3,6 εκατ. εγγεγραμμένους πολίτες.

-Η δημιουργία Μητρώων (καταγραφής ασθενών covid-19, εμβολιασμού COVID-19, αντιγριπικού εμβολιασμού, κυστικής ίνωσης, παιδικών & εφηβικών νεοπλασιών, εμβολιασμού παιδιών & εφήβων)

-Η διάθεση και διαχείριση self tests

-Η έκδοση ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων

-Η υπηρεσία του προσωπικού γιατρού μέσω της οποίας περισσότεροι από 4 εκατ. πολίτες έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους γιατρό.

Δράσεις προληπτικής ιατρικής, με το πρόγραμμα ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού με περισσότερα από 1,3 εκατ. παραστατικά για γυναίκες 50-69 ετών.

Το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα για την Υποστήριξη των Επιχειρησιακών Λειτουργιών του ΕΣΥ, το οποίο αποτελεί κομβική προσπάθεια για την αναβάθμιση των μονάδων Υγείας

Δείτε επίσης