Βρετανία: Σοκάρει ο πατέρας 4χρονης που μολύνθηκε από στρεπτόκοκκο στη Βρετανία
Έχει καταστραφεί το σώμα του παιδιού

Διασωληνωμένο στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Λίβερπουλ, νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων χρόνων που προσβλήθηκε από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου.
Η μικρή Καμίλα Ροόυζ Μπέρνς από το Μπόλτον της Αγγλίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ συντετριμμένος ο πατέρας της αναφέρει ότι το σωματάκι του παιδιού του έχει «καταστραφεί».
Ο πατέρας της Καμίλα, Ντιν Μπερνς, δεν έχει φύγει από το πλευρό της από τότε που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από 10 ημέρες.
Οι γιατροί απέδωσαν τους πόνους στο στήθος της σε αναγωγές από επανειλημμένους εμετούς όμως το κοριτσάκι είχε στρεπτόκοκκο.
Μιλώντας σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο για να προειδοποιήσει άλλους γονείς ώστε να είναι σε εγρήγορση, είπε «Ακόμα παλεύει για τη ζωή της. Το σώμα της έχει καταστραφεί», προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συνέβη. Ο πόνος είναι αδιανόητος. Είναι τόσο όμορφη, τόσο πολύτιμη και απλά το ξεχωριστό μας κοριτσάκι. Θέλουμε την οικογένειά μας πίσω».
Στο μεταξύ στην Μεγάλη Βρετανία επικρατεί μεγάλος φόβος για το επικίνδυνο και θανατηφόρο βακτήριο του στρεπτόκοκκου έχει σκοτώσει επτά παιδιά.
Χιλιάδες γονείς έχουν τρομοκρατηθεί και σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς η λοίμωξη αυτή «σαρώνει» τους μαθητές.
Το τελευταίο θύμα φέρεται να είναι ένας 12χρονος. Είναι ο πρώτος μαθητής δευτεροβάθμιας Γυμνασίου που πεθαίνει μολυσμένο από στρεπτόκοκκο.
Χθες, η υπουργός Ναντίμ Ζαχάουι τόνισε πως, αν και τα περισσότερα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α είναι ήπια, οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα συμπτώματα.
«Είναι πραγματικά σημαντικό να είμαστε σε εγρήγορση, διότι στην πολύ σπάνια περίπτωση που γίνεται σοβαρό, τότε χρειάζεται επείγουσα θεραπεία. Είναι εξαιρετικά μεταδοτική, γι’ αυτό και το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα - δηλαδή πυρετός, πονοκέφαλος, δερματικό εξάνθημα» ανέφερε.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες γονείς έχουν τρομοκρατηθεί και σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς η λοίμωξη αυτή «σαρώνει» τους μαθητές.