Υγεία

Γέλιο: Το μόνο φάρμακο για το άγχος και το στρες

Καμία παρενέργεια αντιθέτως κάνει καλό και στην ψυχή και στο σώμα

Γέλιο: Το μόνο φάρμακο για το άγχος και το στρες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το γέλιο αποτελεί το καλύτερο και μοναδικό φάρμακο για όλα. Για το στρες, το άγχος, την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο, την κατάθλιψη, την αυτοπεποίθηση, τους μύες.

Δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι ένα φάρμακο για όλα αρκεί να είναι πηγαίο.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές η καλύτερη εκτόνωση από το στρες είναι το γέλιο καθώς δεν μας φτιάχνει μόνο την διάθεσή αλλά προκαλεί αλλαγές στη φυσιολογία του σώματος. Οι αλλαγές αυτές είναι άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί αρχικά βοηθά στην ενεργοποίηση πολλών ανθρωπίνων οργάνων καθώς αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου, ενεργοποιεί και τονώνει την καρδιακή λειτουργία. Επίσης ενεργοποιεί τους μύες και τους πνεύμονες, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο.

Παράλληλα το αυθόρμητο γέλιο βοηθάει τους παλμούς της καρδιάς καθώς και την πίεση του αίματος καθώς αυξάνονται και μετά μειώνονται. Αυτή η εναλλαγή δίνει το αίσθημα χαλάρωσης που μας ηρεμεί.

Επίσης το πηγαίο γέλιο τονώνει βοηθάει στη μυική χάλαση, παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση ορισμένων από τα σωματικά συμπτώματα του στρες.

Όμως το γέλιο έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία αφού η θετική στάση ζωής ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι αρνητικές σκέψεις μετουσιώνονται σε χημικές αντιδράσεις εντός του σώματος και μπορούν να επηρεάσουν τον οργανισμό προκαλώντας περισσότερο άγχος και αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Άλλωστε οι θετικές σκέψεις αυξάνουν την έκκριση νευροπεπτιδίων που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, ενώ θα μπορούσαν δυνητικά να συμβάλλουν στην καταπολέμηση και πιο σοβαρών ασθενειών.

Όμως το γέλιο δρα ως παυσίπονο καθώς μπορεί να απαλύνει τον πόνο ωθώντας τον οργανισμό στην έκκριση των δικών του φυσικών παυσίπονων ουσιών.

Εξάλλου η ευχάριστη στάση ζωής και η αντιμετώπιση των καταστάσεων με γέλιο διευκολύνει στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, ενώ μας βοηθά να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους.

Το μοναδικό φάρμακο που δεν έχει παρενέργειες στην ψυχή και το σώμα μια και μπορεί να μειώσει το άγχος, την κατάθλιψη και να μας κάνει να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή μας.

Δείτε επίσης