Υγεία

Γαλλία: «Φορέστε τη έστω και αν δεν είναι ακόμη υποχρεωτική»

Τι προτρέπει ο υπουργός υγείας Φρανσουά Μπράουν τους Γάλλους που βλέπει έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα του

Γαλλία: «Φορέστε τη έστω και αν δεν είναι ακόμη υποχρεωτική»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοιού θα εξαρτηθεί αν η χρήση μάσκας θα γίνει και πάλι υποχρεωτική στην Γαλλία η οποία την τελευταία εβδομάδα παρατηρεί έκρηξη κρουσμάτων του Covid 19.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος υπουργός υγείας επικαλούμενος την έξαρση των κρουσμάτων προτρέπει τους πολίτες να φοράνε την μάσκα προστασίας ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Φορέστε τη, έστω και εάν δεν είναι ακόμη υποχρεωτική», δήλωσε ο Φρανσουά Μπράουν, επικαλούμενος την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού με τον αρμόδιο υπουργό να τονίζει ότι καλό θα ήταν να φοράνε τις μάσκες οι Γάλλοι πολίτες για να περιοριστεί η νέα έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοιού.

«Καλώ τους ανθρώπους να φορέσουν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμα και αν δεν είναι υποχρεωτικό», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε Γαλλικό νοσοκομείο και κατέληξε: «Η απόφαση (να γίνει υποχρεωτική) θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας» τονίζοντας ότι η επιλογή ήταν «στο τραπέζι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον οργανισμό επιτήρησης της Γαλλίας πό την περασμένη Παρασκευή, ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων νέων κρουσμάτων στη Γαλλία διαμορφώθηκε σε 54.824, ένα υψηλό διάστημα άνω των έξι εβδομάδων, έναντι λιγότερων από 25.000 στις αρχές Νοεμβρίου.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα άνω των 100.000 που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο - Απρίλιο και τον Ιούλιο και ένα ρεκόρ άνω των 366.000 τον Ιανουάριο.

Οι άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στις 8 Αυγούστου ήταν 1.113 και οι συνολικές νοσηλείες για τη νόσο τώρα πλησιάζουν τις 20.000 και πάλι για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης