Υγεία

Γερμανία: Έφηβοι και παιδιά εμβολιάζονται σε συντριπτικά ποσοστά για την ιλαρά

Παρά την πανδημία της τελευταίας τριετίας

Γερμανία: Έφηβοι και παιδιά εμβολιάζονται σε συντριπτικά ποσοστά για την ιλαρά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παρά την πανδημία των τελευταίων τριών χρόνων οι έφηβοι και τα παιδιά της Γερμανίας, δεν παρέλειψαν να εμβολιαστούν σε συντριπτικό ποσοστό για ασθένειες που έχουν κάνει και πάλι την εμφάνιση τους στο προσκήνιο.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (ΡΚΙ) αναλύοντας στοιχεία και ιατρικές εξετάσεις που αφορούσαν την εισαγωγή των παιδιών στα σχολεία αλλά και στοιχεία τιμολόγησης από τους συλλόγους ιατρών της υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας για να προσδιορίσει τα ποσοστά εμβολιασμού στη Γερμανία, διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών μικρών και μεγάλων έχουν εμβολιαστεί.

Τι Επιδημιολογικό Δελτίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο την 1η Δεκεμβρίου έδειξε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους για διφθερίτιδα, τέτανο ροταϊό, ιλαρά, ερυθρά και πνευμονιόκοκκο.

Σύμφωνα με το RKI, η υποχρεωτική απόδειξη της ανοσίας κατά της ιλαράς για τα παιδιά των παιδικών σταθμών και των σχολείων από το 2020 είχε συνολικά θετική επίδραση στο ποσοστό εμβολιασμού.

Εκείνο που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων για την ιλαρά.

«Τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της ιλαράς αυξήθηκαν το 2020 και το 2021, ιδίως μεταξύ των μικρών παιδιών», αναφέρει η Αρχή και συμπληρώνει: «Ο λόγος γι' αυτό θα μπορούσε να είναι η έναρξη ισχύος του νόμου για την προστασία από την ιλαρά τον Μάρτιο του 2020".

Έτσι ο πρώτος εμβολιασμός κατά της ιλαράς καταγράφηκε στο 97,5% των παιδιών κατά το έτος μελέτης 2020 και ο δεύτερος εμβολιασμός κατά της ιλαράς καταγράφηκε επίσης στο 93,2%.

Συνολικά, τα ποσοστά εμβολιασμού για τους περισσότερους από τους εμβολιασμούς που συνιστώνται για περισσότερα από 20 χρόνια βρίσκονται "σε καλό επίπεδο κατά τη στιγμή των εξετάσεων για την εισαγωγή στο σχολείο", σύμφωνα με το RKI.

«Τα παιδιά στη Γερμανία συχνά εμβολιάζονται πολύ αργά ή όχι πλήρως. Ορισμένα παιδιά δεν έκαναν καθόλου εμβόλια. Έτσι, οι εθνικά ή διεθνώς καθορισμένοι στόχοι δεν επιτυγχάνονται για κανέναν εμβολιασμό» δήλωσαν ωστόσο οι εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Έκθεση των αρμοδίων για τα παιδιά και τη νεολαία, πέρυσι έγιναν 11% λιγότεροι εμβολιασμοί από ό,τι το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δείτε επίσης