Υγεία

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Σε μία εβδομάδα ο τρόπος επιστροφής τους στο ΕΣΥ

Βάσει ποιου πρωτοκόλλου θα γυρίσουν στις εργασίες τους

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Σε μία εβδομάδα ο τρόπος επιστροφής τους στο ΕΣΥ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου οι περίπου 1700 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοιό, θα γνωρίζουν βάσει ποιου πρωτοκόλλου θα επιστρέψουν στις εργασίες τους στο ΕΣΥ, από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Το προσωπικό του ΕΣΥ που παραμένει για μήνες εκτός υγειονομικών δομών, θα πρέπει να περιμένει μερικές ημέρες ακόμη για να μάθει κάτω υπό ποιες προυποθέσεις θα επιστρέψει στην δουλειά του, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε την παράταση απομάκρυνσης τους (μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2022) ως αντισυνταγματική.

Την προσεχή Τετάρτη θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο υγείας, καθώς στην σημερινή συνεδρίαση τους οι ειδικοί δεν φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία του πρωτοκόλλου.

Πάντως το υπουργείο υγείας φαίνεται να έχει καταλήξει στο ποια μέτρα θα πρέπει να τηρούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τα οποία θα είναι αρκετά αυστηρά.

Ο Θάνος Πλεύρης έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα όταν γυρίσουν στα νοσοκομεία οι περίπου 1700 εργαζόμενοι. Αυτό το οποίο έχει διαρρεύσει είναι η υποχρεωτική υποβολή των ανεμβολίαστων δύο φορές την εβδομάδα σε αρνητικό rapid test, ενώ συζητείται και το μοριακό τεστ.

Μάλιστα συζητιέται ότι τα μέτρα για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα είναι διαφορετικά και πιο αυστηρά που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς, σε σχέση με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Δείτε επίσης