Υγεία

Θ Πλεύρης: «Απολύτως καταδικαστέες οι πράξεις τραμπουκισμού διοικητών και γιατρών»

Δεν ενημερώνονται οι γονείς για την κατάσταση του 16χρονου καταγγέλλει η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Θ Πλεύρης: «Απολύτως καταδικαστέες οι πράξεις τραμπουκισμού διοικητών  και γιατρών»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την έντονη αντίδραση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη προκάλεσε η χθεσινή επίθεση με μπογιές στο σπίτι του διοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά σε βαρύτατη κατάσταση, αλλά και στο γραφείο του παιδιάτρου του ανηλίκου.

Ο κ. Πλεύρης με δήλωση του κάνει λόγο για στοχοποιήσεις γιατρών και διοικητών νοσοκομείων για ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα, καλώντας όλους να αφήσουν εκτός των νοσοκομεία από την τοξικότητα.

«Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας.

Των δηλώσεων του υπουργού υγείας είχαν προηγηθεί απειλητικά μηνύματα σε τοίχους και επιθέσεις με κόκκινες και μαύρες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του διοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νίκου Αντωνάκη αλλά και στο γραφείο του παιδιάτρου Δημήτρη Ζαφειρίου.

Την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης η οποία με δηλώσεις της υποστηρίζει ότι «η νέα παρέμβαση έγινε γιατί ο διοικητής αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση της υγείας του 16χρονου.

«Ο Νικόλαος Αντωνάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την χυδαία στάση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου επί μία σειρά 5 ημερών. Είναι αυτός που έχει λάβει την εντολή από την κυβέρνηση, και κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος ή ήθους εκτελεί, να μην εκδίδει ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Είναι ο ίδιος που δεν διστάζει να μην παρέχει ενημέρωση ούτε καν στους γονείς του παιδιού. Η στάση του τον κάνει συνεργάτη των δολοφόνων του παιδιού, τον οποίο με τη στάση του φροντίζει να καλύπτει», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Δείτε επίσης