Υγεία

Η έξαρση των ιώσεων θα κρατήσει δύο χρόνια

Τα Χριστούγεννα αναμένεται έξαρση του κορωνοιού

Η έξαρση των ιώσεων θα κρατήσει δύο χρόνια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για περισσότερο από δύο χρόνια θα διαρκέσει η έξαρση των ιώσεων κυρίως τους χειμερινούς μήνες καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος για να επανέλθει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα σε κανονικότητα. Την ίδια στιγμή η επιστημονική κοινότητα αναμένει ραγδαία αύξηση του κορωνοιού και μείωση της γρίπης.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσαγκρής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, εξέφρασε τις δικές τους επισημάνσεις – προβλέψεις για τις ιώσεις του αναπνευστικού για τις οποίες παρατηρείται έξαρση αλλά και για την γρίπη και τον κορωνοιό.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε πως από το καλοκαίρι τα περιστατικά γρίπης θύμισαν την πανδημία του 2019 κι αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν είχαμε εκτεθεί σε κοινούς αναπνευστικούς ιούς επί δύο χρόνια, τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκρή το κύμα που αποτελεί και μείγμα πολλών ιών όπως αδενοϊοί και κοκσάκι και θεωρείται παγκόσμιο φαινόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την τελευταία εβδομάδα η αύξηση ανέρχεται σε 40% και βλέπουμε παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνεχείς λοιμώξεις από δεύτερο και τρίτο ιό.

Σε ότι αφορά τον τρόπο που θα κινηθούν οι ιώσεις ο κορωνοιός και η γρίπη τις γιορτινές ημέρες ο κ. Τσακρής είπε ότι αναμένεται έξαρση ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι τελικά ιοί θα επικρατήσουν. «Αναμένουμε ραγδαία αύξηση κορονοϊού και μείωση της των κρουσμάτων γρίπης», είπε χαρακτηριστικά ενώ για τις ελλείψεις στα φάρμακα σχολίασε ότι δεν δικαιολογούνται αφού η έξαρση ήταν αναμενόμενη.

Δείτε επίσης