Υγεία

Γερμανία: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία από ασθενείς με κορωνοιό και αναπνευστικές ιώσεις

Έκκληση να φορούν μάσκα οι πολίτες για να μην κολλήσουν

Γερμανία: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία από ασθενείς με κορωνοιό και αναπνευστικές ιώσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ασφυκτικά γεμάτα τα Γερμανικά νοσοκομεία από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοιό και αναπνευστικές ιώσεις με τις υγειονομικές αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, που εφιστά την προσοχή στους Γερμανούς πολίτες ενόψει και των γιορτών, τα Γερμανικά νοσοκομεία είναι υπερπλήρη από ασθενείς που έχουν κολλήσει ιώσεις του αναπνευστικού αλλά και από πολίτες που έχουν προσβληθεί από Covid.

«Αν δεν θέλετε να κολλήσετε αναπνευστική λοίμωξη πριν από τα Χριστούγεννα, καλό είναι να φοράτε μάσκα σε δημόσιους χώρους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα οι Γερμανικές υγειονομικές αρχές τονίζουν ότι η γρίπη και άλλες αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ διαδεδομένες αυτή την εποχή και ο κορωνοιός βρίσκεται σε ανοδική τροχιά όπως καταγράφεται στην εβδομαδιαία σύγκριση.

Μάλιστα ενόψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων, το Ινστιτούτο Robert Koch είχε ήδη ζητήσει ιδιαίτερη προσοχή στους Γερμανούς πολίτες αναφέροντας τα στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσή του για την Covid -19.

Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί συνιστούν και προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοιό και την γρίπη αναφέροντας ότι: «Αυτή η σκέψη έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου, προκειμένου να προστατευθούν εκείνοι που μπορεί να διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τη μόλυνση».

Το Γερμανικό Ινστιτούτο επικαλούμενο την έκθεση για τα περιστατικά CoViD τόνισε ότι σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 7% την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εβδομαδιαία επίπτωση είχε ήδη αυξηθεί κατά 8% μια εβδομάδα νωρίτερα, συνεχίζουν οι ειδικοί τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, η συχνότητα εμφάνισης CoViD είχε αρχικά μειωθεί.

Όμως από τις αρχές Δεκεμβρίου αυξάνεται και πάλι ελαφρώς. Το πρωί της Δευτέρας, η επταήμερη επίπτωση ήταν 236,6, σύμφωνα με τα στοιχεία για την Covid-19 του RKI.

Σε ότι αφορά την μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Γερμανία είναι η BQ.1.1 με την αναλογία της στα κρούσματα να ξεπερνά το 17%. Παρ' όλα αυτά, δεν παρατηρείται αύξηση της επιβάρυνσης από τη νόσο με την αυξανόμενη εξάπλωση της BQ.1.1, αναφέρει η έκθεση του RKI.

Παράλληλα οι Γερμανικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι εκτός από τον κορωνοιό το τρέχον κύμα εποχικής γρίπης επιβαρύνει σημαντικά τα γερμανικά νοσοκομεία.

«Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται συνολικά υψηλότερος αριθμός αναπνευστικών ασθενειών λόγω εποχικών παραγόντων», αναφέρουν στην έκθεση τους, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ασθενειών και των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων είναι πολύ υψηλός, ιδίως λόγω της γρίπης.

«Επιπλέον, οι λοιμώξεις από RSV εξακολουθούν να οδηγούν σε υψηλό αριθμό ασθενειών και εισαγωγών στο νοσοκομείο, ιδίως σε μικρά παιδιά», καταλήγει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Δείτε επίσης