Υγεία

Σοκ στη Βρετανία:Της είπαν πως το μωρό της έχει επιπεφυκίτιδα, ενώ είχε στρεπτόκοκκο

Η ρινορραγία το σύμπτωμα - «κλειδί» που έβαλε τη μητέρα σε υποψίες

Σοκ στη Βρετανία:Της είπαν πως το μωρό της έχει επιπεφυκίτιδα, ενώ είχε στρεπτόκοκκο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκ προκαλεί στην Βρετανία η διάγνωση στρεπτόκοκκου Α σε βρέφος ενός έτους που είχε ως σύμπτωμα ρινορραγία. Την ίδια στιγμή μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στους Βρετανούς γονείς οι συνεχιζόμενες λαθεμένες διαγνώσεις των παιδιάτρων σε σχέση με τον στρεπτόκοκκο.

Στην περίπτωση μάλιστα του 11 μηνών βρέφους που διαγνώστηκε τελικά με στρεπτόκοκκο, ο γιατρός που εξέτασε αρχικά το μωρό υποστήριξε ότι είχε επιπεφυκίτιδα.

«Να ακολουθήσουν το ένστικτό τους» ζήτησε από τους γονείς μια μητέρα 22 παιδιών στην Αγγλία, αφότου ο εγγονός της διαγνώστηκε λανθασμένα με επιπεφυκίτιδα, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν στρεπτόκοκκος Α.

Όπως ανέφερε η κόρη της Σου Ράντφορντ, Μίλι, το περασμένο Σάββατο ο 11μηνών γιος της Τσέστερ είχε στρεπτόκοκκο Α, κατηγορώντας έναν «εξαιρετικά αγενή» γιατρό πως διέγνωσε λανθασμένα ότι ο γιος της έπασχε από επιπεφυκίτιδα και μοιράστηκε μια φωτογραφία του γιου της που έδειχνε πολύ άσχημα.

Η Σου Ράντφορντ -η οποία είναι πολύ γνωστή στην Αγγλία καθώς είναι η μοναδική γυναίκα που έχει αποκτήσει 22 παιδιά- έκανε μια ανάρτηση στο Instagram Story της θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα συμπτώματα της ασθένειας.

«Έπαθα το σοκ της ζωής μου σήμερα το πρωί όταν με ξύπνησε η Μίλι ανήσυχη για τον Τσέστερ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα - η μύτη του έσταζε αίμα και έδειχνε πολύ άσχημα. Το να πούμε ότι νιώθουμε απογοητευμένοι από τον γιατρό που είδε τον Τσέστερ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είναι υποτιμητικό, δεδομένου του πόσο σοβαρή είναι η στρεπτοκοκκική λοίμωξη Α. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα. Δόξα τω Θεώ για την καταπληκτική ομάδα του RLI» έγραψε η γιαγιά του βρέφους ενώ η μητέρα του εξιστόρησε τα όσα αντιμετώπισε από τον γιατρό που διέγνωσε την επιπεφυκίτιδα που τελικά ήταν στρεπτόκοκκος.

«Ο γιατρός ήταν εξαιρετικά αγενής. Εξέτασε τον γιο μου μόνο και μόνο για να πει "Ναι, είναι επιπεφυκίτιδα", που είναι σωστό, αλλά εγώ του είπα ότι νομίζω πως έχει στρεπτόκοκκο Α. Υποφέρει από τον λαιμό του και υπάρχει ένα εμφανές κόκκινο εξάνθημα σε όλο του το πρόσωπο. Ο γιατρός εξακολουθούσε να αρνείται να πάρει δείγμα από τον Τσέστερ» είπε η νεαρή μητέρα.

Όπως εξηγεί η νεαρή μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρήκε το μαξιλάρι και το πρόσωπο του Τσέστερ καλυμμένα με αίμα από αιμορραγία στη μύτη.

«Αυτή η αιμορραγία στη μύτη συνέβη επειδή έχει στρεπτόκοκκο Α - ήταν τόσο επιθετικός στον λαιμό του, το πρόσωπό του έχει πρηστεί, τα αυτιά του έχουν φλεγμονή και η πίεση γύρω από το πρόσωπό του προκάλεσε την αιμορραγία από τη μύτη» ανέφερε σοκαρισμένη η μητέρα του βρέφους.

Οι γιατροί πλέον βάζουν στο κάδρο των συμπτωμάτων του στρεπτόκοκκου και την αιμορραγία.

Στην Βρετανία τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον στρεπτόκοκκο τύπου Α, είναι 19 ενώ κρούσματα του βακτηρίου αναφέρονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δείτε επίσης