Υγεία

Θεσσαλονίκη: «Ασφυξία» στις παιδιατρικές κλινικές Ιπποκρατείου-Παπαγεωργίου

Πληρότητα σε Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο λόγω λοιμώξεων

Θεσσαλονίκη: «Ασφυξία» στις παιδιατρικές κλινικές Ιπποκρατείου-Παπαγεωργίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης που προσβάλει μικρούς και μεγάλους έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας σήμερα (20/12) σε εκπομπή της ΕΡΤ κάτι που επιβεβαιώνουν στο GRTimes, τόσο ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, Εμμανουήλ Ροηλίδης, όσο και η παιδογαστρεντερολόγος της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Dr. Μαρία Φωτουλάκη.
Όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες, οι παιδιατρικές κλινικές παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες πληρότητα που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 100% και σε κάποιες άλλες τις ξεπερνά κιόλας.


«Πράγματι τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιστατικά ιώσεων και γρίπης, ενώ οι παιδιατρικές κλινικές είναι αυτή τη στιγμή γεμάτες» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Ροηλίδης, δίνοντας και την εικόνα που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο ίδιος συμπληρώνει πως «η επιδημία της γρίπης μας ήρθε φέτος πιο νωρίς, καθώς δύο χρόνια τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού, παίρναμε μέτρα. Τώρα που έχουμε χαλαρώσει με τα μέτρα ήρθε πιο νωρίς η γρίπη όπως και οι υπόλοιπες ιώσεις».

Αναφερόμενος σε τρόπους αντιμετώπισης του επιδημικού κύματος ο κ. Ροηλίδης τονίζει πως «οι ευπαθείς θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Ο μόνος και καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι ο εμβολιασμός των ευπαθών ατόμων, μεγάλης αλλά και μικρότερης ηλικίας»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε επίσης