Υγεία

Πέφτει «καμπάνα» στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά και στον Βασίλη Μπισμπίκη

Μέχρι 6.000 ευρώ το πρόστιμο στο μαγαζί και 100 στον Μπισμπίκη για το τσιγάρο- Τι υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του «Έναστρον»

Πέφτει  «καμπάνα» στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά και στον Βασίλη Μπισμπίκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από 4 έως 6 χιλιάδες ευρώ καλείται να πληρώσουν η διοίκηση του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης Έναστρον για το στριφτό τσιγάρο που κρατούσε στο χέρι του ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης και το οποίο απαθανατίστηκε σε φωτογραφία από άγνωστο, κυκλοφόρησε στα social και την είδε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την ίδια στιγμή, και ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης που βρέθηκε στο κέντρο που τραγουδάει η αγαπημένη του Δέσποινα Βανδή θα πληρώσει το ποσό των 100 ευρώ επειδή κάπνιζε στριφτό τσιγάρο παραβαίνοντας τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε κανέναν εσωτερικό χώρο.

Με ανακοίνωση τους οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου με αφορμή το συμβάν με τον ηθοποιό, δηλώνει υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου τονίζοντας ωστόσο ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος 1200-1500 ατόμων που έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του Έναστρον, η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας. Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και τη δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με τη δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του κέντρου.

Πάντως το πρόστιμο για την επιχείρηση κυμαίνεται από 4.000-6.000 ευρώ, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου για τα τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου κλειστού χώρου.

Δείτε επίσης