Υγεία

Προσοχή σε τρία συμπληρώματα διατροφής για ανοσοποιητικό και σεξουαλική λειτουργία

Τι αναφέρει ο ΕΟΦ για την κυκλοφορία τους σε διαδικτυακές πλατφόρμες χωρίς έγκριση

Προσοχή σε τρία συμπληρώματα διατροφής για το ανοσοποιητικό και για την σεξουαλική λειτουργία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για τρία συμπληρώματα που αφορούν το ένα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τα άλλα δύο υποτίθεται ότι συμβάλλουν στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ το συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία GERMIVIR. «διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα, την πρόληψη από επαναμόλυνση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού».

Εντούτοις, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή μας διότι «το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς υγείας περί καταπολέμησης και πρόληψης μολύνσεων».

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων το GERMIVIR διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το GERMIVIR, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Παράλληλα ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις Ισπανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων «Kuh-Nekt» και «Powers-X».

Όπως αναφέρουν οι Ισπανικές αρχές τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν “Kuh-Nekt” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν “Powers-X” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα.

Δείτε επίσης