Υγεία

Θάνος Πλεύρης: «Κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία»

Τι είπε ο υπουργός υγείας για το θέμα της αναστολής των φαρμακαποθηκών

Θάνος Πλεύρης: «Κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σαφής και ξεκάθαρος προς όλους τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση, παραγωγή και διακίνηση των φαρμάκων, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την άρνηση δύο φαρμακαποθηκών στη Βόρεια Ελλάδα, να δηλώσουν τα αποθέματα τους στους ελεγκτές του ΕΟΦ.

Με ανάρτηση του ο υπουργός υγείας τονίζει ότι κανένας δεν θα παίζει με την δημόσια υγεία και ότι ο έλεγχος για τα αποθέματα θα συνεχιστεί στις φαρμακαποθήκες, στις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και στα φαρμακεία.

«Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία. Οι εντολές σαφείς: αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται, όπως σε 2 φαρμακαποθήκες. Ο έλεγχος αφορά όλους φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία», ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Θάνος Πλεύρης σήμερα το απόγευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι ο ΕΟΦ προχώρησε στην αναστολή χονδρικής διακίνησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν να ελεγχθούν τα αποθέματα τους. Στις δύο αυτές φαρμακαποθήκες μπήκε λουκέτο μέχρι ωσότου πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από τους αρμοδίους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί σηκώνουν τα "χέρια ψηλά", εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων που όχι απλά διαπιστώνονται αλλά διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Μάλιστα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κάνουν λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών που ψάχνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο κυρίως παιδιατρικά φάρμακα, όπως σιρόπια αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβηχικά, αλλά και αντιβιώσεις.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να εξομολυνθεί η κατάσταση στην φαρμακευτική αγορά και να μπουν και πάλι όλα τα ελλειπτικά φάρμακα στα ράφια των φαρμακείων, είναι η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, οι οποίες αν και έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΦ δυστυχώς ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.

Δείτε επίσης