Υγεία

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί και δυσπιστεί για τα στοιχεία που δίνει η Κίνα για τον Covid

«Πιστεύουμε ότι οι τρέχοντες αριθμοί που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αντίκτυπο της νόσου»

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί και δυσπιστεί για τα στοιχεία που δίνει η Κίνα για τον Covid
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δυσπιστία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα στοιχεία που παρέχουν οι Κινεζικές Αρχές για τα κρούσματα κορωνοιού τις νοσηλείες όπως και τους θανάτους.

Το εν λόγω σχόλιο έγινε λίγο πριν την συνάντηση του ΟΗΕ με Κινέζους επιστήμονες στην οποία θα πραγματοποιηθεί ευρύτερη ενημέρωση των κρατών μελών σε σχέση με την παγκόσμια κατάσταση του κορωνοιού.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κίνα πιο γρήγορα, τακτικά, αξιόπιστα δεδομένα για τις νοσηλείες και τους θανάτους» τονίζεται από αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος τόνισε ότι τα δεδομένα της Κίνας για τη νόσο Covid-19 δεν δίνουν μια ακριβή εικόνα της κατάστασης στη χώρα και δεν αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων από τη νόσο» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Πιστεύουμε ότι οι τρέχοντες αριθμοί που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αντίκτυπο της νόσου όσον αφορά τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, ιδιαίτερα όσον αφορά τους θανάτους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε για μια ακόμη φορά ότι ο Οργανισμός «ανησυχεί» για την αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 στην Κίνα και προέτρεψε ξανά το Πεκίνο να παρέχει γρήγορα και τακτικά στοιχεία για τις νοσηλείες στα νοσοκομεία και τους θανάτους στη χώρα.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στην Κίνα και έχει επαναλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων για την προστασία από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Δείτε επίσης