Υγεία

Πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση στη Ζάκυνθο

Θλίψη και ανησυχία στους κατοίκους

Πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση στη Ζάκυνθο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θλίψη και ανησυχία στους κατοίκους της Ζακύνθου από τον θάνατο ενός 57χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του, έχοντας προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου στις 2 Ιανουαρίου και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως υποβάλλοντας τον σε σειρά εξετάσεων όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από το επικίνδυνο μικρόβιο Leptospira.

Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία πνοή του πριν δύο ημέρες, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Για το θλιβερό περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα δοθούν κατευθύνσεις για την διαχείρισή του, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνουν έλεγχοι στο νησί τις επόμενες ώρες.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Η κλινική εικόνα χαρακτηρίζεται από πυρετό, κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, ένεση επιπεφυκότων και, λιγότερο συχνά, μηνιγγίτιδα, εξάνθημα, ίκτερο ή νεφρική ανεπάρκεια.

Η ασθένεια μεταδίδεται τόσο από άγρια όσο και από οικόσιτα ζώα. Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταδίδουν την αρρώστια είναι τα τρωκτικά. Συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό ή χώμα με ούρα ζώων σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η αρρώστια συνήθως προσβάλλει τους αγρότες.

Δείτε επίσης