Υγεία

Νοσοκομείο Άργους: Διορίστηκε Παιδίατρος - Ικανοποίηση και ανακούφιση των γονιών

Η επιστολή στον πρωθυπουργό από πατέρα δύο παιδιών από το Ναύπλιο

Νοσοκομείο Άργους: Διορίστηκε Παιδίατρος προς ανακούφιση των κατοίκων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο πολύπαθο νοσοκομείο του Άργους, εκεί που οι έγκυες γυναίκες για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, έπρεπε να έχουν μαζί τους ιδιώτη γιατρό ή να μετακινούνται σε νοσοκομεία γειτονικών νομών, διορίζεται επιτέλους παιδίατρος.

Ένα αίτημα πολλών ετών το οποίο μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, ικανοποιήθηκε προς ανακούφιση των επίτοκων γυναικών και των οικογενειών τους.

Στην τοποθέτηση ειδικευμένου παιδιάτρου τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο του Άργους, συνετέλεσαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και η επιστολή ενός πατέρα από το Ναύπλιο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πατέρας δύο παιδιών από το Ναύπλιο, το προηγούμενο διάστημα έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, εκθέτοντας του την κατάσταση τόσο στο νοσοκομείο Ναυπλίου όσο και στο νοσοκομείο Άργους που δυστυχώς υπολειτουργούν οι παιδιατρικές κλινικές ελλείψει προσωπικού.

Στις 7 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση διορισμού μιας Παιδιάτρου επί θητεία.

«Διορίζεται η ιατρός ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε θέση ειδικευμένης ιατρού Παιδιατρικής, με εισαγωγικό βαθμό Επιμελήτριας Β’, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Οργανική Μονάδα της έδρας Άργος, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ» αναφέρεται στο Διαύγεια προς ανακούφιση των κατοίκων του Άργους αλλά και του Ναυπλίου, οι οποίοι υποχρεώνονταν να μεταφέρουν τα άρρωστα παιδιά τους στην Τρίπολη, στην Κόρινθο και στην Αθήνα.

Οι δε έγκυες γυναίκες στο Άργος υποχρεώνονταν να πάνε να γεννήσουν είτε σε νοσοκομεία άλλων γειτονικών νομών της Πελοποννήσου, είτε να έχουν κατά την διάρκεια της γέννας ιδιώτη παιδίατρο, αφού το νοσοκομείο δεν έχει δικό του.

Μάλιστα από το νοσοκομείο Άργους δίνονταν στις ετοιμόγεννες να υπογράψουν το εξής έγγραφο:

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου».

Δυστυχώς τα δύο νοσοκομεία τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου έχουν υποστελεχωμένες τις παιδιατρικές κλινικές, οι οποίες για να λειτουργήσουν χρειάζονται τουλάχιστον άλλους τρεις παιδιάτρους το καθένα.

Δείτε επίσης