Υγεία

Ο δήμος Αθηναίων θα διοικεί πλέον το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ

Αλλαγή σελίδας στο ιστορικότερο νοσοκομείο της Αθήνας

Ο δήμος Αθηναίων θα διορίζει πλέον τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της Αθήνας αν όχι της Αττικής, το ΕΛΠΙΣ, αλλάζει σελίδα σε ότι αφορά τον τρόπο διοίκησης του.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ βρίσκεται από σήμερα στα χέρια του δήμου Αθηναίων και όχι στο υπουργείο υγείας όπως γίνεται για το σύνολο των διοικήσεων των δημοσίων νοσοκομείων.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν σήμερα απόφαση, επιλύοντας μια εκκρεμότητα δεκαετιών που αφορούσε τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του διοικητή του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκαν σήμερα το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, όπου ανακοίνωσαν την επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος.

Ειδικότερα, υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση, μέσω της οποίας πλέον μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες από τον Διοικητή, ο οποίος ορίζεται από το υπουργείο Υγείας στον πρόεδρο του ΔΣ, ο οποίος αντίστοιχα ορίζεται από το Δήμο Αθηναίων.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία ημέρα για την ιστορία του ΕΛΠΙΣ καθώς λύνεται μια σημαντική εκκρεμότητα. Βρισκόμασταν σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, ως Υπουργείο Υγείας με το Δήμο Αθηναίων, για το σκέλος που έχει να κάνει με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Μετά από τροποποίηση του νόμου, υπεγράφη χθες υπουργική απόφαση από εμένα και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεταφέρουμε όλες τις αρμοδιότητες από τον διοικητή τον οποίο ορίζει το Υπουργείο Υγείας στον πρόεδρο ο οποίος ορίζεται από τον Δήμο Αθηναίων. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα συνδυαστεί με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και αποσκοπεί στη στήριξη συγκεκριμένων έργων και σταδιακά όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: “Σήμερα επιλύουμε μια εκκρεμότητα δεκαετιών. Μια διοικητική δυσαρμονία, η οποία κρατούσε “δέσμιο” από τη δεκαετία του ’80 το ιστορικότερο νοσοκομείο της Αθήνας. Το “Ελπίς”, ήταν το πρώτο νοσοκομείο του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το πρώτο δημοτικό νοσοκομείο μας. Ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας, συμφωνήσαμε σε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας. Έτσι ώστε το “Ελπίς” να μπορεί εφεξής να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες τις οποίες έχουμε όλοι μαζί την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε και τις οποίες, βεβαίως, έχουν ανάγκη οι πολίτες».

Δείτε επίσης