Υγεία

Ξεπέρασαν τους 36 χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον κορωνοιό

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ξεπέρασαν τους 36 χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον κορωνοιό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έσπασε το φράγμα 36 χιλιάδων θανάτων από κορωνοιό στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με δεδομένο ότι πλέον ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχει σταματήσει να ανακοινώνει τόσο τον εβδομαδιαίο αριθμό των κρουσμάτων όσο και τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του Covid 19, έχει «ξεχαστεί» η μακάβρια συνολική λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2023.

Με βάση τα στοιχεία που αντλούνται από τον ΠΟΥ και σε συνδυασμό την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ που ανακοινώνει τους θανάτους αλλά και τις διασωληνώσεις από κορωνοιό, οι νεκροί από την πανδημία ξεπέρασαν τους 36 χιλιάδες.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα 6 έως 12 Φεβρουαρίου, κατέγραψε άλλες 109 ακόμη απώλειες ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στις 6 Φεβρουαρίου είχε αναφέρει 35.957 θανάτους στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την προσθήκη των νέων απωλειών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 36.066.

Ο ΕΟΔΥ δεν δίνει πλέον στοιχεία για το σύνολο των θανάτων. Τελευταία φορά που είχε ενημερώσει σχετικά ήταν στο επιδημιολογικό δελτίο που αφορούσε την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου (34.779 θάνατοι).

Παράλληλα στο επιδημιολογικό δελτίο που ανακοινώθηκε σήμερα, επισημαίνεται πως η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων ήταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε περαιτέρω μείωση, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων έφτασε τους 117, ενώ καταγράφηκαν συνολικά 109 θάνατοι.

Δείτε επίσης