Υγεία

Θ. Πλεύρης: «Το παιδιατρικό θα γίνει αν χρειαστεί και με τη συνδρομή του Δημοσίου»

Τι δήλωσε από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός υγείας για τα τρία υπό πλειοδότηση νοσοκομεία

Θ. Πλεύρης: «Το παιδιατρικό θα γίνει αν χρειαστεί και με τη συνδρομή του Δημοσίου»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λίγες ημέρες μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για την πλειοδότηση αναδοχής και κατασκευής τριών νοσοκομείων πανελλαδικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο υπουργός υγείας από την Θεσσαλονίκη, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν και τα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε μάλιστα ότι τα τρία νοσοκομεία, ένα Παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη και δύο Γενικά σε Σπάρτη, και Κομοτηνή, θα κατασκευαστούν ακόμη και αν χρειαστεί να συνδράμει και το δημόσιο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ειδικότερα για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι θα κτιστεί και μάλιστα εντός του χρονοδιαγράμματος.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Νιάρχος, και μάλιστα το ίδιο το Νιάρχος χθες με επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μια διαδικασία την οποία κάνει το ίδιο το Νιάρχος που βγήκε άκαρπη», δήλωσε ο υπουργός υγείας για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες. Και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν πολιτεία, εάν χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει. Όχι απλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το Παιδιατρικό, αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει νοσοκομείο Παιδιατρικό με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

Σε ότι αφορά στο ερώτημα για το αν πρόκειται να γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή απευθείας ανάθεση, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν μπορεί να υποδείξει στο ΙΣΝ τη διαδικασία. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα, άρα δεν πρέπει να υπάρχει και καμία ανησυχία», σημείωσε.

Ο κ. Πλεύρης σήμερα το πρωί πραγματοποίησε σύσκεψη με τους διοικητές και υποδιοικητές της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, στην παρούσα συγκυρία η πίεση από την πανδημία δεν είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα παρατηρείται μια εξισορρόπηση στις άλλες ιώσεις. Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το πλαίσιο των συνεργασιών που χρειάζονται για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Δείτε επίσης