Υγεία

Το Εγκεφαλικό μπορεί να θεραπευτεί

Ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης από τον Όμιλο Ευρωκλινική

Το Εγκεφαλικό μπορεί να θεραπευτεί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενημερωτική καμπάνια – ευαισθητοποίησης, για το εγκεφαλικό και την θεραπεία του, πραγματοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής.

Πρόκειται για βίντεο-καμπάνια, με κεντρικό θέμα το Εγκεφαλικό και την πρόληψή του, αποτυπώνοντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν την εμπειρία του εγκεφαλικού και κατάφεραν να το ξεπεράσουν αποτελεσματικά στη Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών της Ευρωκλινικής.

Η καμπάνια της Ευρωκλινικής, με κεντρικό μήνυμα «Το εγκεφαλικό μπορεί να θεραπευτεί» έχει βασικούς πρωταγωνιστές τέσσερις καθημερινούς ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται τη δική τους εμπειρία με το εγκεφαλικό, πώς το βίωσαν από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι και το εξιτήριο και πώς κατάφεραν να το ξεπεράσουν, με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι το εγκεφαλικό δεν έχει φύλο και ηλικία, έχει όμως θεραπεία, αρκεί ο ασθενής να δράσει άμεσα.

ευρωκλινικη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, ανέφερε :

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, καθώς μέσα από αυτήν την καμπάνια ευαισθητοποίησης αποδεικνύεται η υψηλή ποιότητα και η εξειδίκευση της Μονάδας Εγκεφαλικών της Κλινικής μας, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να έχουν μια φυσιολογική και ποιοτική ζωή χωρίς αναπηρίες και να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας».

Η Υπεύθυνη Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων της Ευρωκλινικής, Βάσω Ζησιμοπούλου, δήλωσε: «Το εγκεφαλικό είναι η πρώτη αιτία μη αναστρέψιμης αναπηρίας παγκοσμίως και για αυτό η άμεση προσέλευση του ασθενούς σε μία εξειδικευμένη και πλήρως οργανωμένη μονάδα είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωσή του και την αποφυγή αναπηρίας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσα από αυτήν την καμπάνια είναι πολύ σημαντική, γιατί το εγκεφαλικό μας αφορά όλους. Είναι ευκαιρία να γίνει γνωστό ότι το εγκεφαλικό έχει θεραπεία αρκεί να γνωρίζουμε τα συμπτώματα και πώς να δράσουμε».

Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών της Ευρωκλινικής

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών της Ευρωκλινικής εφημερεύει 24/7, 365 ημέρες τον χρόνο και επιτυγχάνει σε σύγκριση με μη-πιστοποιημένες μονάδες: γρηγορότερη πρόσβαση σε θεραπεία.

Μείωση θνησιμότητας και αναπηρίας,

Μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο,

Μικρότερο χρόνο αποκατάστασης,

Πρώιμη έναρξη κινητοποίησης ασθενών,

Αποφυγή επιπλοκών

Δευτερογενήπρόληψη εγκεφαλικού στο 100% των ασθενών

H έμπειρη και εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα(νευρολόγοι, επεμβατικοί νευρο ακτινολόγοι, καρδιολόγοι, ακτινολόγοι, νευροχειρουργοί, παθολόγοι)αξιοποιούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής (αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, αγγειογράφο) καιειδικά λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης αποτελώντας την πιο αξιόπιστη επιλογή για την αντιμετώπισητων ασθενών με εγκεφαλικό στο κέντρο της Αθήνας.

Η Μονάδα είναι πιστοποιημένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών (European Stroke OrganisaKon), εντάσσοντας την Ευρωκλινική και τη χώρα μας στο επιλεγμένο δίκτυο των νοσοκομείων της Ευρώπης, που διαθέτουν τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης και θεραπείας σε ασθενείς με εγκεφαλικό .

Δείτε επίσης