Υγεία

Πλεύρης: Αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων

Τι θα γίνει με την προκήρυξη 2Κ/2019 και τα 1.116 άτομα που είναι εκτεθειμένα

Πλεύρης: Αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αλλαγές στον τρόπο σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των δημόσιων νοσοκομείων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά τους 1.116 άτομα που έχουν επιλεγεί με βάση της προκήρυξη 2Κ/2019.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης θα επέλθουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων. «Όπου υπάρχουν δωρεές θα μπαίνει και άτομο του δωρητή παράλληλα επιλέγουμε να υπάρχουν άλλα δύο άτομα στο διοικητικό συμβούλιο. Το ένα να είναι ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας προκειμένου να στηριχθούν τα νοσοκομεία και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε επικουρικό προσωπικό και ένας εκπρόσωπος από τον οικείο ιατρικό σύλλογο που είναι ένα πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων», δήλωσε ο υπουργός υγείας.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στην προκήρυξη 2Κ/2019 είπε ότι αναδεικνύεται «η προχειρότητα με την οποία έκανε τις προκηρύξεις η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος των συναδέλφων βουλευτών της αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται γενικά για τις προκηρύξεις προσωπικού στο ΕΣΥ».

Βγάλατε είπε «μια προκήρυξη με μία αυξημένη μοριοδότηση που δεν δικαιολογούνταν». Ήρθε «το 2022 το ΣτΕ και με δύο αποφάσεις του έκρινε την προκήρυξη αντισυνταγματική αφήνοντας 1.116 άτομα να μένουν εκτεθειμένα»!

Σήμερα, είπε ο κ. Πλεύρης «εμείς ερχόμαστε και λύνουμε το πρόβλημα παρέχοντας την δυνατότητα να παραμείνουν στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις δημιουργούνται προσωποπαγείς θέσεις. Οι προσωποπαγείς αυτές θέσεις θα παραμείνουν μέχρι να κενωθεί η πρώτη οργανική θέση έτσι ώστε να μην υπάρξει και αύξηση των οργανικών θέσεων».

Προανήγγειλε πως «για τους υποψηφίους οι οποίοι έχουν μπει σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα, θα κληθούν εντός 20 ημερών να επιλέξουν ποια από τις δύο θέσεις θέλουν να κρατήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι κρίθηκαν ότι πρέπει να διοριστούν, θα διοριστούν και παράλληλα όσοι αυτό το διάστημα υπηρετούν θα παραμείνουν σε οργανικές θέσεις ή προσωποπαγείς».

Δείτε επίσης