Υγεία

Αυξημένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα στις επτά από τις δέκα περιοχές

Που παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη αύξηση

Αυξημένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα στις επτά από τις δέκα περιοχές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία, καταγράφηκε και άνοδος του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα σε επτά από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την μεγαλύτερη αύξηση ιικού φορτίου εμφάνισε η Πάτρα, ενώ και οι περιοχές που δεν είχαν ανοδική πορεία παρουσίασαν σταθεροποιητικές τάσεις την εβδομάδα από 20-26 Φεβρουαρίου.

Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο δελτίο επισημαίνεται πως παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS- Co V-2 στα αστικά λύματα σε 7 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Σταθεροποίηση υπήρξε σε 3 περιοχές, ενώ και πτωτικές τάσεις δεν παρατηρήθηκαν σε αυτή την περίοδο αναφοράς.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+47%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην

Αλεξανδρούπολη (+29%), στο Ηράκλειο (+23%), στην Αττική (+22%), στη Λάρισα (+19%), στη Θεσσαλονίκη (+17%) και στα Ιωάννινα (+16%).

Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-7%), στον Βόλο (-2%) και στα Χανιά (+5%).

Ποσοστιαία μεταβολή μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου

Περιφέρεια - πόλη

Αττική +22%

Θεσσαλονίκη +17%

Πάτρα +47%

Λάρισα +19%

Βόλος -2%

Ξάνθη -7%

Αλεξανδρούπολη +29%

Ηράκλειο +23%

Χανιά +5%

Ιωάννινα +16%

Δείτε επίσης