Υγεία

Σύγκρουση τρένων – Τέμπη: Θ. Πλεύρης: «Ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων»

Τι ανέφερε για τον τρόπο ταυτοποίησης

Σύγκρουση τρένων – Τέμπη: Θ. Πλεύρης: «Ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τα όσα είδε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας, για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς των αγνοούμενων και νεκρών, αλλά και για τον τρόπο που θα γίνει η αναγνώριση στις περισσότερες σορούς που βρίσκονται στο νεκροτομείο του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας που έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Τέμπη εκεί που εκτυλίχθηκε η φρικτή τραγωδία, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τους συγγενείς που είχαν σπεύσει στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για μια πολύ επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης. «Στην αρχή, όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα ήταν ζωντανά καθώς έρχονταν συνεχώς τραυματίες. Όταν σταμάτησαν πλέον να έρχονται τραυματίες άρχιζαν να ψάχνουν τις σορούς», είπε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας πως το υπουργείο Υγείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι σήμερα ξεκίνησε η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω dna, αλλά ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων, καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του κ. Καραμανλή, τόνισε πως «παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και αυτό τον τιμά».

Τέλος ανέφερε ότι «από τον περασμένο Μάιο, λειτουργεί σύστημα τηλεματικής σε μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί για όλο το δίκτυο».

Δείτε επίσης