Υγεία

Τέμπη: 14 οι νοσηλευόμενοι τραυματίες στα νοσοκομεία Λάρισας – Θεσσαλονίκης

Πόσοι βρίσκονται σε Μονάδες εντατικής θεραπείας

Τέμπη: 14 οι νοσηλευόμενοι τραυματίες στα νοσοκομεία Λάρισας – Θεσσαλονίκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οκτώ μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματισμένους επιβάτες, η κατάσταση των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας αλλά και της Θεσσαλονίκης, εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Ενώ χθες οι τραυματίες που βρίσκονταν στα νοσοκομεία ήταν 20 σήμερα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανθρώπων μειώθηκε στους 14, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έλαβαν εξιτήριο.

Σήμερα λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι τραυματίες από το πολύνεκρο δυστύχημα στον Ευαγγελισμό των Τεμπών, που παραμένουν στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης είναι 14.

Μάλιστα η πλειοψηφία αυτών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μέχρι σήμερα το απόγευμα της Τρίτης, παραμένουν για νοσηλεία 14 ασθενείς με 5 άτομα να νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση και παραμένουν σε απλές κλίνες.

Άλλα 4 άτομα παραμένουν σε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο με την κατάσταση τους να χαρακτηρίζεται σταθερή βαίνοντας προς σταδιακή βελτίωση. Οι δύο έχουν αποσωληνωθεί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 2 άτομα στις απλές κλίνες σε καλή κατάσταση και 1 άτομο στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 22χρονο φοιτητή από τον Βόλο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής σε απλές κλινικές, καθώς όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο.

Ωστόσο, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης παραμένει ένα νεαρό κορίτσι το οποίο βρίσκεται σε στάδιο αποσωλήνωσης.

Τέλος ο 22χρονος ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», παρουσίασε βελτίωση και αποσωληνώθηκε σήμερα Τρίτη. Ο νεαρός ο οποίος φέρει εγκαύματα (έκτασης 20% της επιφάνειας του σώματος) υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Παρασκευή από πλαστικούς χειρουργούς.

«Μακάρι οι νεκροί των Τεμπών να προσέρχονταν τραυματίες στα νοσοκομεία. Να είχαμε μία ευκαιρία να τους σώσουμε. Περιμέναμε τραυματίες και συνεχώς βλέπαμε μπροστά μας νεκρούς νέα παιδιά», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης