Υγεία

Πλεύρης: «Λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους

Ο υπουργός υγείας από την Βουλή ευχαρίστησε τους υγειονομικούς και ενημέρωσε για τους τραυματίες στα Τέμπη - Πόσοι παραμένουν νοσηλευόμενοι

Πλεύρης: «Λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ”Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις», ο υπουργός υγείας, αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που συνταράσσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε για τα όσα έγιναν στα Τέμπη, στο κομμάτι εκείνο που αφορά τον τρόπο που λειτούργησαν οι υγειονομικοί (Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό – ΕΚΑΒ), μην παραλείποντας να τους ευχαριστήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας «Λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».

Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης εξηύρε την αντίδραση όλων των υγειονομικών αλλά και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ που αμέσως έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία του νομού τα οποία δεν εφημέρευαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που έγινε η φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ».

Τόνισε ακόμη ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.

Πόσοι τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης έδωσε στοιχεία για την κατάσταση των τραυματιών από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύθηκαν περισσότεροι από 80 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ, αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σήμερα 9 ημέρες μετά, παραμένουν για νοσηλεία 13 άνθρωποι εκ των οποίων 7 είναι σε ΜΕΘ και από αυτούς οι 4 διασωληνωμένοι.

Χθες να υπενθυμίσουμε ότι αποσωληνώθηκαν δύο άτομα τα οποία είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τις προηγούμενες ημέρες χειρουργήθηκαν και σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή με σημάδια βελτίωσης.

Ανάμεσα στους τραυματίες που αποσωληνώθηκαν και ο 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο ο οποίος κατά την φονική σύγκρουση εκτινάχθηκε εκτός τρένου. Το παλικάρι είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού.

Δείτε επίσης