Υγεία

Σύγκρουση τρένων- Τέμπη: Λουκέτο σήμερα στις υπηρεσίες υγείας

Αναβολή χειρουργείων- Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Σύγκρουση τρένων- Τέμπη: Λουκέτο σήμερα στις υπηρεσίες υγείας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λουκέτο σήμερα στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν οι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας.

Γιατροί, και νοσηλευτικό προσωπικό μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, είχαν δηλώσει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά ως έναν τρόπο διαμαρτυρίας στην τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.

Σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ακυρώθηκαν δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν υλοποιήθηκαν ραντεβού εκατοντάδων πολιτών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ τα νοσηλευτικά ιδρύματα λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Η απεργία που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα κύμα αντίδρασης μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση και τα αίτια της φονικής σύγκρουσης.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16/03/23 που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και Η ΓΣΕΕ και «καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν συμμετάσχουν».

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΕΔΗΝ, με τους εργαζομένους των νοσοκομείων Αττικής να συγκεντρώνονται σήμερα το πρωί στις έντεκα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετείχαν και υγειονομικοί πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αντιδράσεις και για την ιδιωτικοποίηση της υγείας

Οι υγειονομικοί που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να βρεθούν οι υπαίτοι της τραγωδίας των Τεμπών με πανό και συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν και για την ιδιωτικοποίηση της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης η οποία έγινε σύμφωνα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι επαγγελματίες στον δημόσιο χώρο της υγείας, παράλληλα θεωρούν ότι παύει η μονιμότητα τους με τα άρθρα που ψηφίστηκαν στο επίμαχο νομοσχέδιο που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και ήταν εισήγηση και πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Μίνας Γκάγκα.

Δείτε επίσης