Υγεία

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: Χωρίς μηχανική υποστήριξη η Δάφνη - Σταθεροποιήθηκε η Ανυσία

Ο Γεράσιμος από το πρώτο βαγόνι και τα δύο κορίτσια που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: Χωρίς μηχανική υποστήριξη η Δάφνη - Σταθεροποιήθηκε η Ανυσία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρία παιδιά που επέβαιναν στο πρώτο και δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας του τρόμου, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Νοσηλεύονται στις μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Λάρισας και Θεσσαλονίκης, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα αλλά και εγκαύματα από την σφοδρότατη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, στον Ευαγγελισμό των Τεμπών που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων.

Κάποια από αυτά τα νέα παιδιά έχουν ήδη υποβληθεί σε διπλές χειρουργικές επεμβάσεις και οι γιατροί που βρίσκονται συνεχώς δίπλα τους, προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Είναι ο 20χρονος Γεράσιμος ο φοιτητής από τον Βόλο που είναι πιο σοβαρά από τους τρεις νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι αλλά και δύο κορίτσια η Δάφνη και η Ανυσία.

Η Δάφνη, σύντροφος του Βάιου Βλάχου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 16η μέρα.

«Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο», λέει ο αδερφός του Βάιου Βλάχου, σύμφωνα με το Mega.

Το σκυλάκι τους που το έπαιρναν παντού μαζί σε κάθε τους ταξίδι επέζησε. Ομοίως και η Δάφνη που δίνει δύο εβδομάδες τώρα σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την αποσωληνώσουν. «Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει», δηλώνει συγγενής της. Η Δάφνη παλεύει για τη ζωή της μη γνωρίζοντας πως ο επί σειρά ετών σύντροφός της, δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Σταθερή η κατάσταση της Ανυσίας

Την ίδια στιγμή ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό της Α' ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, βρίσκεται στο πλευρό της 26χρονης Ανυσίας Λιούρη, που βρίσκεται για 16η μέρα διασωληνωμένη.

«Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», τονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος για πολυτραυματίες σαν την Ανυσία. «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», συμπληρώνει ο κ. Καπραβέλος για το 26χρονο κορίτσι από τη Σάμο σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη.

Έχει ήδη τελειώσει αρχαιολόγος στο ΑΠΘ και κάνει μεταπτυχιακό στη μουσειολογία. «Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη», είχε δηλώσει ο πατέρας της.

Ο πατέρας της, ο οποίος επί δέκα χρόνια ήταν λιμενάρχης στο Καρλόβασι της Σάμου, πληροφορήθηκε από τους διασώστες πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε έξω από το τρένο ή κάποιος συνεπιβάτης της την έβγαλε έξω και έτσι επέζησε.

Πιο σοβαρά από όλους φέρεται να είναι ο 20χρονος Γεράσιμος που δίνει και αυτός μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού του Intercity 62 ο οποίος εκσφενδονίσθηκε και βρέθηκε στα χωράφια. Η γιαγιά του μιλώντας στο Mega επισημαίνει πως ο εγγονός της παραμένει ακόμα διασωληνωμένος και πως οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς για να τον σώσουν.

«Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. (Οι γιατροί) περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης