Υγεία

Τέμπη: Κρίσιμη η κατάσταση του 22χρονου Γεράσιμου –Πόσοι παραμένουν στα νοσοκομεία

Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και πόσοι σε απλές κλίνες

Τέμπη: Κρίσιμη η κατάσταση του 22χρονου Γεράσιμου –Πόσοι παραμένουν στα νοσοκομεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δυόμισι εβδομάδες μετά την φονική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και τους 80 τραυματίες, συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης εννέα άτομα, άλλα σε σοβαρότατη κατάσταση και κάποια άλλα σε λιγότερο σοβαρή.

Συνολικά οι άνθρωποι που παραμένουν για νοσηλεία είναι συνολικά εννέα εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση τους θεωρείται αρκετά σοβαρή καθώς έχουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα, αλλά και εγκαύματα.

Σε πιο σοβαρή κατάσταση από όλους είναι ο 22χρονος Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης ο φοιτητής από τον Βόλο ο οποίος από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών εκσφενδονίστηκε έξω από το επιβατικό τρένο και βρέθηκε στα χωράφια, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο φοιτητής που νοσηλεύεται για 17η ημέρα στη ΜΕΘ έχει ήδη υποβληθεί σε δύο σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι Ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του με τους γιατρούς του νοσοκομείου Λάρισας να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του, με δηλώσεις της γιαγιάς του αλλά και του πατέρα του, αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας του, προσευχόμενοι και στον θεό.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Είναι ο μοναδικός επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του τρένου.

Σήμερα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εκτός από τον 22χρονο Γεράσιμο νοσηλεύονται άλλοι τρεις τραυματίες.

Είναι τρία νεαρά κορίτσια των οποίων η κατάσταση της υγείας δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η μία κοπέλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» σε σταθερή κατάσταση και οι άλλες δύο κοπέλες φοιτήτριες και αυτές βρίσκονται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

«Η μία είναι διασωληνωμένη και η άλλη αποσωληνώθηκε και είναι σε καλύτερη κατάσταση», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Εξιτήριο έχουν πάρει οι περισσότεροι από τους τραυματίες, όμως κάποιοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κάποιοι παραμένουν ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 5 άτομα. Ο ένας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και οι άλλοι 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Δείτε επίσης