Υγεία

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα για εμάς η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Τι απάντησε για την τραγωδία των Τεμπών και για την αύξηση κατώτατου μισθού

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα για εμάς η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας στη Κρήτη, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και στα μηχανήματα, απαξιώνοντας το συνολικά.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ τόνισε την τεράστια ανάγκη της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο ανάκαμψης.

«Μετά και την περιπέτεια της πανδημίας υπάρχει τεράστια αύξηση των ιδιωτικών δαπανών Υγείας για τον ελληνικό λαό. Κάτω από αυτές τις περιστάσεις και την αύξηση των ανισοτήτων, για εμάς είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας τόνισε την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του λέγοντας:

«Και, βέβαια, και οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς, όχι μόνο τα παλαμάκια της πανδημίας. Εδώ, σήμερα, κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα να ενταχθεί στα νοσοκομεία 'τύπου Α', ώστε η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα και όχι με συμβασιούχους και επικουρικούς, αλλά με μόνιμο προσωπικό. Είναι άμεση ανάγκη να στηριχτεί το νοσοκομείο και να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της Ιεράπετρας».

Τραγωδία Τεμπών

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου δεκάδες νέοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους με αυτό τον βίαιο τρόπο, πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο πολιτικό σύστημα. Έχουμε ανάγκη ένα κράτος, που θα εγγυάται την ασφάλεια, την προοπτική στον ελληνικό λαό και όχι ένα κράτος πελατειακό λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων μόνο και μόνο για να διασφαλίζουν τις καρέκλες τους. Σε αυτές τις παθογένειες θα μπούμε εμπόδιο για να φτιάξουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί πάνω απ’ όλα τον πολίτη και τον ελληνικό λαό».

Αύξηση κατώτατου μισθού

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρόεδρος του είπε χαρακτηριστικά: «Όπως είπα και χθες από το Ηράκλειο, εύχομαι να είναι η τελευταία παρέμβαση του κράτους για τον κατώτατο μισθό. Και από εδώ και πέρα να καθορίζεται μέσα από διαπραγματεύσεις που θα αφορούν τους εργαζομένους και τους φορείς τους. Και, βέβαια, πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι τριετίες για να υπάρχουν μισθοί αξιοπρέπειας. Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο πληθωρισμός μειώνει τα εισοδήματα του ελληνικού λαού.

Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους εργαζομένους. Έχουμε χρέος να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και, βέβαια, να λειτουργήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το λέω και εδώ από την Κρήτη όπου υπάρχει το τεράστιο ζήτημα των συμπολιτών μας, που δουλεύουν στον τουριστικό τομέα».

Δείτε επίσης