Υγεία

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Ποια είναι η ιδανική λύση αντιμετώπισης της – Δεν είναι τα φάρμακα

Τι έδειξε νέα έρευνα σε περισσότερους από 3.500 άνδρες

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Ποια είναι η ιδανική λύση αντιμετώπισης της – Δεν είναι τα φάρμακα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η λύση για την πρόωρη εκσπερμάτιση που ταλαιπωρεί συχνά ή σε κάποια περίοδο της ζωής τους εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο, δεν είναι η φαρμακευτική αγωγή σε καμία περίπτωση.

Επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνα σε συνδυασμό ανάλυσης πολλών μελετών στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 άνδρες έδειξε ότι ο ανδρικός πληθυσμός θα πρέπει να ασκείται.

Η συστηματική καθημερινή άσκηση είναι η καλύτερη απάντηση και λύση στην πρόωρη εκσπερμάτιση αναφέρει ομάδα διεθνών επιστημόνων με το τρέξιμο να αποτελεί την πιο αποτελεσματική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν συνδυαστικά τα δεδομένα δεκάδων προγενέστερων μελετών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη στύση τους αρκετά, ώστε να απολαμβάνουν το σεξ.

Η ενασχόληση με το τρέξιμο επί μισή ώρα, πέντε φορές την εβδομάδα, σχετίζεται με παράταση της στύσης κατά περίπου 2,5 λεπτά. Μάλιστα η τόσο έντονη άσκηση φαίνεται πως είναι εξίσου αποτελεσματική με τις φαρμακευτικές θεραπείες στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής.

Άλλες ασκήσεις

Άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να βοηθήσουν είναι οι ειδικές ασκήσεις του πυελικού εδάφους (ασκήσεις kegel). Οι ασκήσεις αυτές όταν εφαρμόζονται τρεις φορές την ημέρα, επί τρεις μήνες, μπορεί να αυξήσουν τον χρόνο έως την εκσπερμάτιση κατά περισσότερο από 1 λεπτό, κατά μέσον όρο.

Αντίστοιχα, η καθημερινή γιόγκα επί τουλάχιστον 30 λεπτά, που μπορεί να παρατείνει την στύση κατά τουλάχιστον 45 δευτερόλεπτα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Trends in Urology & Men’s Health με τους ερευνητές, να τονίζουν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πολύ συχνή στον ανδρικό πληθυσμό.

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν το 30% έως και 85% των ανδρών κάποια στιγμή στη ζωή τους, εμφανίζουν θέμα στυτικής λειτουργίας.

Ανάλυση μελέτης

Στην μελέτη τους οι ερευνητές συμπεριέλαβαν 54 κλινικές μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικώς 3.485 άνδρες. Οι 19 από τις μελέτες είχαν διεξαχθεί στην Ευρώπη και έξι σε ΗΠΑ και Καναδά. Από τις υπόλοιπες, οι 13 είχαν διεξαχθεί στην Ασία και 12 στη Μέση Ανατολή.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η συστηματική γυμναστική ωφελεί και την ψυχική υγεία, μειώνοντας έτσι το άγχος των ανδρών για το σεξ. Η μείωση αυτή επίσης μπορεί να παρατείνει το χρονικό διάστημα έως την εκσπερμάτωση.

Η ανάλυση βρήκε επίσης ενδείξεις ότι και η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει. Το ίδιο και η παροδική διακοπή της σεξουαλικής πράξης.

«Γνωρίζουμε ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι συχνό πρόβλημα στους άνδρες παγκοσμίως. Η απουσία σαφούς ορισμού, όμως, για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της έχει συνέπειες στη θεραπεία», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. Lee Smith, καθηγητής Δημοσίας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (ARU), στην Αγγλία.

Τέλος ο Άγγλος καθηγητής ανέφερε ότι οι φαρμακευτικές επιλογές για τους πάσχοντες είναι περιορισμένες. Ωστόσο «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει. Αυτό ισχύει τόσο για το τρέξιμο όσο και για τις ασκήσεις πυελικού εδάφους. Είναι επομένως απαραίτητο να διεξαχθούν μεγαλύτερες μελέτες και να διερευνηθεί το θέμα περαιτέρω», κατέληξε.

Δείτε επίσης