Υγεία

Σύλλογος «Φλόγα»: «Νόμος πρόχειρος, απαράδεκτος, ανεφάρμοστος, δεν εξυπηρετεί ουσιαστικό λόγο»

Οι γονείς θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, δηλώνοντας την αντίθεση τους στην μετατροπή του Ογκολογικού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Σύλλογος «Φλόγα»: «Νόμος «πρόχειρος, απαράδεκτος, ανεφάρμοστος,  δεν εξυπηρετεί ουσιαστικό λόγο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πλήρη αντίθεση τους στην μετατροπή της Ογκολογικής Κλινικής των δύο Παιδιατρικών νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαία Κυριακού, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από Δημοσίου που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Παρότι το σχετικό σχέδιο του υπουργείου υγείας, αποτελεί πλέον νόμο του κράτους καθώς ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, (ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, ΜεΡα 25, καταψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε), οι γονείς των παιδιών με καρκίνο του Συλλόγου Φλόγα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται απέναντι στα παιδιά τους και απέναντι στο Νομοσχέδιο.

Οι γονείς των παιδιών με καρκίνο επισημαίνουν ότι εξ αρχής είχαν εκφράσει την αντίθεση τους να μετατραπεί το Ογκολογικό Κέντρο των δύο Παιδιατρικών νοσοκομείων σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ζητώντας μάλιστα να τους δοθεί χρόνος για να το μελετήσουν σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και το σχέδιο κατατέθηκε αμέσως στη Βουλή προς ψήφιση. Έτσι υπό το καθεστώς της ανεξήγητης πίεσης χρόνου, στις 28.02.2023 καταθέσαμε στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας, για ένα νομοσχέδιο που εξαρχής δεν είχαμε καταλάβει τους λόγους που το υπαγόρευαν. Στο τελικό σχέδιο νόμου που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή, λίγες μόνο από τις προτάσεις μας είδαμε να υιοθετούνται, ενώ παρέμειναν ασάφειες και ελλείψεις που καθιστούν την εφαρμογή του προβληματική, αν όχι αδύνατη», τονίζουν οι γονείς.

Πάντως οι γονείς αναγνώρισαν στα θετικά βήματα του νομοσχεδίου την απόφαση του υπουργείου για πλήρη κάλυψη της λειτουργίας του Κέντρου, από πλευράς πολιτείας.

«Προς τι τότε η αλλαγή σε ιδιωτικού δικαίου και η άνευ όρων παραχώρηση της ιδιοκτησίας και της διοίκησης, καθώς και η δυνατότητα του Υπουργού Υγείας να αναβάλει την ημερομηνία εφαρμογής αν δεν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες και δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις;», διερωτώνται οι γονείς οι γονείς οι οποίοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Παράλληλα οι γονείς της Φλόγας, χαρακτηρίζουν το νόμο «πρόχειρο, απαράδεκτο, ανεφάρμοστο, ενώ δεν εξυπηρετεί ουσιαστικό λόγο».

«Το επίπεδο της φροντίδας των παιδιών μας δεν αλλάζει, δεδομένου ότι οι στόχοι του νέου Κέντρου έχουν ήδη επιτευχθεί: άριστο, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτική κάλυψη από την πολιτεία, άριστοι χώροι νοσηλείας χάρη στη δωρεά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, στενή συνεργασία και επαφή με τα κέντρα ερευνών του εξωτερικού χάρη και στη Φλόγα, πλήρης υποστήριξη από τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, συνεχώς εκσυγχρονιζόμενος ιατρικός εξοπλισμός και νοσηλεία στο σπίτι, χάρη και στη Φλόγα», καταλήγουν οι γονείς και δηλώνουν πως παραμένουν σε εγρήγορση, και θεωρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουμε δίπλα στα παιδιά μας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε χιλιάδες, είμαστε σε όλη την Ελλάδα και είμαστε οι επίσημοι εκπρόσωποι γονέων (ασθενών) της χώρας μας στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Ο καρκίνος πέρασε την πόρτα του δικού μας σπιτιού και έφερε τα πάνω κάτω στη δική μας ζωή. Είμαστε κάθε μέρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, για μήνες και για χρόνια πολλές φορές, και μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, τα καλά και τα κακά του συστήματος υγείας. Εμείς, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε εδώ και 40 χρόνια: Να στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών μας να κερδίσουν την υγεία τους» καταλήγει ο Σύλλογος Φλόγα.

Δείτε επίσης