Υγεία

Θάνος Πλεύρης: Δημιουργείται η πρώτη δομή Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα

Επίσκεψη του υπουργού υγείας στο Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη»

Θάνος Πλεύρης: Δημιουργείται η πρώτη δομή Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πρώτη φορά μπαίνουν τα θεμέλια για την δημιουργία της πρώτης δομής Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας, για την βελτίωση της ποιότητας των ζωών ασθενών που πάσχουν από χρόνια εξελικτική ασθένεια.

Στο Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη», στην πλατεία Μαβίλη, θα φτιαχτεί η πρώτη δημόσια δομή ανακούφισης φροντίδας ασθενών που ξεπερνούν τους 300 χιλιάδες ανθρώπους πανελλαδικά.

Σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” όπου θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής φροντίδας η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται και το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας.

Βασικός στόχος σύμφωνα με τον υπουργό υγείας είναι, όπως αναφέρεται, «η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας».

Αυτό το νέο σύστημα, συνδυαστικά με τις λοιπές υφιστάμενες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζει και εξυπηρετεί τις εξειδικευμένες ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.

Κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο «η Αγία Ελένη» να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε και κατέληξε:

«Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας».

Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο “Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” λειτουργεί ως Νοσοκομείο από το 1916 στον χώρο της υγείας.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλίες ιδιωτών και με παραχώρηση οικοπέδου της Μητρόπολης Αθηνών.

Το 2016, συμπλήρωσε ΕΚΑΤΟ (100) ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας και έχει να επιδείξει ένα τεράστιο και πλούσιο έργο και προσφορά στον χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κύριος στόχος είναι η ολοκληρωμένη φροντίδα και η αναβάθμιση της ποιότητα ζωής του Ασθενή.

Δείτε επίσης