Υγεία

ΕΟΠΥΥ: Νέο διοικητικό συμβούλιο με δύο επιστροφές

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αποφάσισε για τα μέλη του Οργανισμού

ΕΟΠΥΥ: Νέο διοικητικό συμβούλιο με δύο επιστροφές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έναν μήνα μετά την άγρια κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ και τους εργαστηριακούς γιατρούς για δαπάνη της εκδήλωσης των 10 χρόνων της λειτουργίας του Οργανισμού και των υπέρογκων clawback, το υπουργείο υγείας αποφάσισε την εκ νέου σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά με το νέο Δ.Σ. του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο που πιθανότατα να ανακοινωθεί το αργότερο αύριο με ΚΥΑ θα παραμείνει η νυν διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη ενώ θα επιστρέψουν και δύο πρόσωπα τα οποία είχαν απομακρυνθεί μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων που είχαν εξαπολυθεί μεταξύ διοίκησης ΕΟΠΥΥ και εργαστηριακών γιατρών.

Πρόκειται για τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ Κώστας Μπαρούς και τον Θεοφάνη Ρηγάτο που είχε απομονωθεί σε μία περιφερειακή Ελεγκτική Διεύθυνση της πρώην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, της υπηρεσίες που ήλεγχε τον ΕΟΠΥΥ αλλά καταργήθηκε και έγινε Τμήμα.

Η κατάσταση στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου φαίνεται να έχει ηρεμήσει και πλέον ο υπουργός υγείας επιθυμεί να οριστούν πρόσωπα της δικής του επιλογής.

Γι’ αυτό άλλωστε και το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο διορίστηκε και αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ σήμερα ή αύριο το αργότερο (εκτός απροόπτου βέβαια καθώς ουδείς γνωρίζει τι πιέσεις μπορεί να ασκηθούν την τελευταία στιγμή), θα περιλαμβάνει πρόσωπα επιλογής του Θάνου Πλεύρη. Ταυτόχρονα δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στον νέο ΔΣ δύο στενές συνεργάτιδες της Θεανώς Καρποδίνη που ήταν στο προηγούμενο 11μελές ΔΣ (Τρίμη και Γεωργίου).

Τα μέλη του νέου ΕΟΠΥΥ

Τα ονόματα που θα συνθέτουν τον νέο ΔΣ και αναλαμβάνουν αρμοδιότητες είναι:

-Θεανώ Καρποδίνη, ως Διοικήτρια

-Αθανάσιος Ζαμάνης δικηγόρος, ως αναπληρωτής Διοικητής

-Στέλιος Κρομμύδας Μεσίτης Ασφαλίσεων

-Καλομοίρης Θεόδωρος γιατρός, αναμένεται να αναλάβει αυξημένο ρόλο σε ζητήματα που σχετίζονται με ιατρικές καλύψεις του ΕΟΠΥΥ

-Ψωμιάδης Συμεών γιατρός

–Μπαρούς Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, στέλεχος του ΕΟΠΥΥ που προσφάτως απομακρύνθηκε από τη Διοικήτρια

– Μάνος Γεώργιος γιατρός

Δείτε επίσης