Υγεία

Κρήτη-Βιασμός 15χρονου: Ο Πλεύρης ζητά γνωστοποίηση του εμπλεκόμενου ουρολόγου

Με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο

Κρήτη, Βιασμός, 15χρονος, Ουρολόγος, Πλεύρης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκ στην Κρήτη αλλά και στο πανελλήνιο από τη νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού από 66χρονο καλλιτέχνη αλλά και από έναν νοσοκομειακό γιατρό για τον οποίο ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία την γνωστοποίηση των στοιχείων του στο υπουργείο Υγείας.

Η νέα υπόθεση που θυμίζει τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό, προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς αφορά και πάλι ένα παιδί, αγόρι αυτήν την φορά, το οποίο από τα 11χρόνια του μέχρι και σήμερα (15 ετών) βιαζόταν και εκδιδόταν από τον 66χρονο και μέσω διαδικτυακών πλατφορμών «ειδικού περιεχομένου».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας γιατρός ουρολόγος από νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία που έχει αναλάβει την υπόθεση στο Ηράκλειο της Κρήτης, να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του νοσοκομειακού γιατρού, προκειμένου να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πιο αναλυτικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία τη γνωστοποίηση στο υπουργείο Υγείας του ονόματος του γιατρού, με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο.

Η νέα υπόθεση Κολωνού βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας του Γραφείου Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου και ήδη έχει συλληφθεί ο 66χρονος λυράρης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κατηγορίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του 66χρονου βιαστή και μαστροπού είναι για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση. Κατηγορίες που αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου διερευνούν συνολικά 29 χρήστες πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Δείτε επίσης