Υγεία

Χαλκιδική – Καρκίνος: Ταξίδι ελπίδας και ζωής για την μικρή Μαρία

Οι κάτοικοι 16 κοινοτήτων συγκέντρωσαν σε χρόνο ρεκόρ το ποσό για την σωτήρια επέμβαση

Μικρή Μαρία, Καρκίνος, Χαλκιδική,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών, η μικρή Μαρία, από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, η οποία πάσχει από καρκίνο, θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξειδικευμένο κέντρο της Γαλλίας, για να χειρουργηθεί, ελπίζοντας στο θαύμα.

Το ταξίδι ελπίδας και ζωής, της χάρισαν οι κάτοικοι 16 κοινοτήτων της Χαλκιδικής, οι οποίοι μέσα σε λίγα 24ωρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε έναν έρανο – αστραπή, το ποσό των 32 χιλιάδων ευρώ που χρειάζονται για να μεταβεί στο Παρίσι και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το 3 ετών κοριτσάκι πάσχει από καρκίνο, από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου - μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά.

Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί ότι μπορεί να αναλάβει το χειρουργείο.

Αγώνας δρόμου για την μικρή Μαρία που πάσχει από καρκίνο

Οι κάτοικοι των χωριών και κωμοπόλεων της Χαλκιδικής στο άκουσμα της είδησης για το ταξίδι ελπίδας της μικρής Μαρίας, έδρασαν άμεσα.

Μόλις την περασμένη Κυριακή, έφτιαξαν μικτές ομάδες εθελοντών από τους τρεις φορείς οργάνωσαν έναν έρανο - αστραπή, χρησιμοποιώντας ως επίκεντρο τους Ιερούς Ναούς των 16 κοινοτήτων και πέτυχαν ένα μικρό θαύμα, υπερκαλύπτοντας το σύνολο του ποσού από τις προσφορές των πιστών.

Σε κοινή δήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και η πρόεδρος της “Eνσυναίσθησης” Ευδοκία Κασαμπαλή αναφέρουν:

«Η προσπάθεια πέτυχε χάρη στην αγάπη και στην δύναμη αλληλεγγύης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους συμπολίτες μας! Η μικρή Μαρία έγινε το σημείο αναφοράς που ένωσε 16 χωριά σε έναν κοινό στόχο ζωής!

Τα αναγκαία χρήματα για να ξεκινήσει η Μαρία αυτό το ταξίδι ελπίδας, συγκεντρώθηκαν! Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο! Η Μαρία έγινε παιδί όλων μας!

Και όλοι οι αφανείς συμπολίτες που συμμετείχαν σ`αυτόν τον έρανο με το περίσσευμα ή με το υστέρημά τους, έχουν τεράστιο μερίδιο σ` αυτό το επίτευγμα που έχουμε πίστη ότι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή της Μαρίας νικήτριας από το Παρίσι!

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε στην δύναμη της Παναγίας, της Επιστήμης και της αγάπης των συμπατριωτών μας, που μαζί θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα»

Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους των 16 κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής που πραγματικά άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για τη μικρή Μαρία από την Ουρανούπολη, που δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Γαλλίας.

Μέσα σε λίγες ώρες, την περασμένη Κυριακή, ομάδες εθελοντών από τον φιλανθρωπικό σύλλογο "Ενσυναίσθηση", την Ιερά μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους και τον Δήμο Αριστοτέλη κατάφεραν να υπερβούν τον στόχο των 32.000 ευρώ που είχε τεθεί ώστε να ξεκινήσει το παιδί το ταξίδι της ελπίδας.

Δείτε επίσης