Υγεία

Πάτρα:Φωτιά σε θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου- Διασωληνωμένος ο ασθενής

Ο λόγος που προκλήθηκε - πως αντέδρασαν οι συνοδοί των ασθενών

Φωτιά, Πάτρα, Νοσοκομείο, Τσιγάρο, Ασθενής, Διασωληνωμένος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φωτιά που ξέσπασε από ένα τσιγάρο μέσα σε θάλαμο κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας, προκάλεσε την διασωλήνωση του νοσηλευόμενου ασθενή, αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του ανθρώπου που προκάλεσε την φωτιά, ενώ σε ολόκληρη την κλινική, δημιουργήθηκε πανικός από ασθενείς και συνοδούς.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους συνοδούς των ασθενών που βρίσκονταν στον διάδρομο της κλινικής, οι οποίοι μύρισαν καμένο και στη συνέχεια είδαν έντονους καπνούς να βγαίνουν από το δωμάτιο του ασθενή της του δευτέρου ορόφου της Β Ορθοπεδικής Κλινικής.

Αμέσως έσπευσαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν την φωτιά ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο νοσοκομείο με έξι οχήματα και 12 άνδρες. Λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά σβήστηκε, ωστόσο ολόκληρη η κλινική μύριζε έντονα καμένο και οι καπνοί διαλύθηκαν μετά από αρκετές ώρες.

Μέσα στο δωμάτιο που ξεκίνησε η φωτιά ήταν και ο μοναδικός ασθενής που νοσηλευόταν ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και διασωληνώθηκε, καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθεια του να σβήσει την πυρκαγιά που προκάλεσε ο ίδιος.

Το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής αναμένεται να συντάξει πόρισμα για τα αίτια της φωτιάς μέσα στο νοσοκομείο, ενώ δεν αποκλείεται ο ασθενής που προκάλεσε την φωτιά και από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά να βρεθεί κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

Πως ξέσπασε η φωτιά στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου Πάτρας

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την φωτιά που ξέσπασε στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική, φαίνεται ότι αυτή προκλήθηκε από ένα τσιγάρο.

Όπως έγινε γνωστό ο ασθενής που νοσηλευόταν στο δωμάτιο της Ορθοπεδικής Κλινικής, άναψε τσιγάρο –παρότι απαγορεύεται αυστηρά σε υγειονομικούς χώρους- ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το τσιγάρο έπεσε πάνω στα σεντόνια και τις κουβέρτες του κρεβατιού με αποτέλεσμα αυτό να αρπάξει φωτιά.

Ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Δείτε επίσης