Υγεία

Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοιό στα σχολεία -Κανονικά θα μετράνε οι απουσίες

Τι αναφέρει η απόφαση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για τους μαθητές που νοσούν

Σχολεία, Μέτρα, Τέλος, Νόσηση, Καραντίνα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την κατάργηση των μέτρων προστασίας στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους για τον κορωνοιό, με την μάσκα να παύει να είναι υποχρεωτική όπως και η καραντίνα στην περίπτωση νόσησης, σήμερα αποφασίστηκε και το τέλος των απαγορεύσεων για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων για τον covid.

Ειδικότερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύουν να ισχύουν όλα τα μέτρα στα σχολεία για τον κορωνοιό και ειδικά για την καραντίνα των μαθητών και μαθητριών που νοσούν.

Πλέον όσοι μαθητές νοσούν από κορωνοιό δεν είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε πενθήμερη καραντίνα, ούτε θα δικαιολογούνται οι απουσίες των παιδιών που νοσούν από τον ιό.

Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι οι απουσίες ακόμη και αν ένας μαθητής ή μια μαθήτρια δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου νοσήσει από Covid, θα προσμετρώνται κανονικά.

Ειδικότερα η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σήμερα για το τέλος όλων των μέτρων στα σχολεία για τον κορωνοιό αναφέρει:

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται από την 30η Μαρτίου 2023, όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Η ΚΥΑ για την κατάργηση των μέτρων στα σχολεία αναφέρει τα εξής:

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).

Δείτε επίσης