Υγεία

Εφημερίες: Τα ράντζα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

Δύο ημέρες μετά το τέλος της γενικής εφημερίας οι διάδρομοι των κλινικών και των ΤΕΠ είναι γεμάτες με πρόσθετες κλίνες

Ράντζα, ΑΤΤΙΚΟΝ, Νοσοκομεία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα ράντζα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο και την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τους ασθενείς να στοιβάζονται πάνω σε κινούμενες κλίνες στους διαδρόμους των κλινικών και του Τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Η τεράστια προσέλευση των πολιτών στη διάρκεια της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου προκάλεσε «έμφραγμα» στο ΑΤΤΙΚΟΝ, και κυρίως από ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Δεύτερη ημέρα μετά το τέλος της εφημερίας δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται στην ΩΡΛ και τη Δερματολογική κλινική, λόγω πληρότητας των Παθολογικών τμημάτων.

Δυστυχώς παρά την συνεργασία που έχει γίνει του υπουργείου υγείας με ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής παραμένει αρκετά δύσκολη.

Δύο μέρες μετά τη γενική εφημερία, το ΑΤΤΙΚΟΝ είχε επικουρικές κλίνες στον διάδρομο της ΩΡΛ και της Δερματολογικής κλινικής.

Ράντζα, Εφημερίες, ΑΤΤΙΚΟΝ,

Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων όπου αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα, η κατάσταση δείχνει να είναι «ανίατη» στο ΑΤΤΙΚΟΝ σε ότι αφορά τα ράντζα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι γιατροί και οι νοσηλευτές τους ενημέρωσαν πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ΩΡΛ και δερματολογικοί είναι επτά. Και όμως, δύο ημέρες μετά την εφημερία, είναι γεμάτες οι 32 κλίνες, ενώ υπάρχουν ράντζα με ασθενείς στο διάδρομο.

Εκτός από τους επτά ασθενείς οι υπόλοιποι είναι παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, τα οποία φιλοξενούνται στις συγκεκριμένα τμήματα, λόγω πληρότητας των Παθολογικών κλινικών.

«Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες. Όχι μόνο οι θάλαμοι, αλλά και οι διάδρομοι» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ διερωτώμενη:

«Πώς μπορεί η εν λόγω κλινική να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες με ασθενείς ΩΡΛ, δερματολογικά, παθολογικά, πνευμονολογικά προβλήματα»;

Ράντζα, Εφημερίες, ΑΤΤΙΚΟΝ,

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πολλά παραπεμπτικά εισαγωγής ασθενών έχουν οδηγία από τους γιατρούς της εφημερίας ότι χρήζουν νοσηλείας σε κλίνη και όχι σε ράντζο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες στο ΑΤΤΙΚΟΝ είχε ομαλοποιήσει την κατάσταση κατά την διάρκεια των εφημεριών όμως η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στην τελευταία εφημερία επανέφερε τις επικουρικές κλίνες.

Δείτε επίσης