Υγεία

Φωτιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την πυρασφάλεια του κτιρίου

Φωτιά,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του δευτέρου ορόφου του υγειονομικού ιδρύματος.

Η φωτιά που έσβησε με την υπερπροσπάθεια του προσωπικού αρχικά και στη συνέχεια με την συνδρομή της Πυροσβεστικής, προκάλεσε την άμεση εκκένωση του δευτέρου ορόφου από τους ασθενείς άλλων κλινικών, αλλά και του πρώτου ορόφου, καθώς οι καπνοί δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ο θάλαμος 200 της χειρουργικής κλινικής κάηκε ολοσχερώς ενώ και διάφορα σημεία του διαδρόμου υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενος στην φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στον θάλαμο που ευτυχώς δεν υπήρχε νοσηλευόμενος ασθενής, καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας.

Φωτιά,

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την φωτιά στο νοσοκομείο Νίκαιας

«Επιτέλους σοβαρότητα με τα συστήματα πυρασφάλειας στα νοσοκομεία. Χθες βράδυ στο νοσοκομείο Νίκαιας δεν λειτούργησε τίποτα. Από τύχη και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού δεν είχαμε νεκρούς ασθενείς.

Χθες τα μεσάνυκτα στο δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Νίκαιας στην χειρουργική κλινική στο θάλαμο 200 έπιασε φωτιά από άγνωστη αιτία. Οι καπνοί σκέπασαν το δεύτερο όροφο και πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Ευτυχώς ο θάλαμος που πήρε φωτιά ήταν κλειστός.

Δεν είχε νοσηλευόμενους ασθενείς αν και η συγκεκριμένη κλινική εφημέρευε. Έγινε εκκένωση του δευτέρου ορόφου και του πρώτου των νοσηλευόμενων ασθενών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου. Με υπερπροσπάθεια του προσωπικού και της πυροσβεστικής δεν έχουμε νεκρούς.

Το ζήτημα είναι εάν το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε λάβει μέτρα πυροπροστασίας; Οι πυροσβεστικοί κρουνοί των ορόφων δεν είχαν νερό κάτι που επισήμανε η πυροσβεστική, δεν υπάρχουν φώτα στους διαδρόμους για να εκκενωθεί με ασφάλεια το κτήριο.

Ούτε λόγος για συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Που είναι η πυρανίχνευση και πυροπροστασία με κρουνούς να ανοίγουν και να πετάνε νερό από την οροφή; Ελάχιστα νοσοκομεία διαθέτουν αν και το είχαμε επισημάνει στη φωτιά του νοσοκομείου Παπανικολάου που είχαμε και νεκρό ασθενή.

Από τύχη σήμερα δεν θρηνούμε νεκρούς ασθενείς και προσωπικό. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από τους διοικούντες σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Πρόσφατα στη Νίκαια είχαμε τραυματισμό νοσηλεύτριας από βραχυκύκλωμα», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Φωτιά,

Δείτε επίσης