Υγεία

«Μεταξά»: Το χειρουργείο στον ναρκωμένο καρκινοπαθή ασθενή δεν έγινε – Η βλάβη στον εξαερισμό

Διετάχθη ΕΔΕ για το σοβαρό συμβάν στο πολύπαθο νοσοκομείο

Νοσοκομείο Μεταξά, Μιχάλης Χρυσοχοίδης,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λίγες ημέρες μετά την αποπομπή του διοικητή του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, από τον υπουργό υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λόγω οικονομικών ατασθαλιών, το αντικαρκινικό ίδρυμα, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο δυστυχώς όχι για καλό λόγο.

Χθες ένας καρκινοπαθής ασθενής ενώ βρισκόταν ναρκωμένος πάνω στο χειρουργικό τραπέζι προκειμένου να υποβληθεί σε εξάωρη δύσκολη επέμβαση, χάλασε ο εξαερισμός .

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό οκτώ άνθρωποι συνολικά, περίμεναν καρτερικά για περισσότερο από μία ώρα για να επισκευαστεί άμεσα η βλάβη.

Όμως οι τεχνικοί ενημέρωσαν το υγειονομικό προσωπικό του χειρουργείου ότι η βλάβη δεν επρόκειτο να αποκατασταθεί σύντομα με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να ξυπνήσουν τον καρκινοπαθή και να του εξηγήσουν όπως και στους συγγενείς του, ότι αναβάλλεται (πιθανότατα για σήμερα) το δύσκολο χειρουργείο.

Εξάλλου μέσα στην χειρουργική αίθουσα και ενώ ανέμεναν την επισκευή της βλάβης μία νοσηλεύτρια εξαιτίας της έλλειψης αερισμού, άρχισε να ζαλίζεται.

Η βλάβη στον κεντρικό εξαερισμό των χειρουργείων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Η αναμονή και η αναβολή του χειρουργείου

Το πρωί της Πέμπτης (14/9) οι γιατροί ετοιμάζονταν να υποβάλλουν μια 52χρονη καρκινοπαθή σε ένα πολύ σοβαρό 6ωρο ογκολογικό χειρουργείο. Οι αναισθησιολόγοι της είχαν δώσει ολική νάρκωση, όταν διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα εξαερισμού.

Οκτώ άνθρωποι μέσα στην χειρουργική αίθουσα περίμεναν πάνω από μία ώρα να αποκατασταθεί η βλάβη, όταν τελικά πληροφορήθηκαν από το τεχνικό προσωπικό ότι το χαλασμένο σύστημα εξαερισμού θα πάρει ώρες να ξαναδουλέψει.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου στον κλειστό χώρο των χειρουργείων, μία νοσηλεύτρια άρχισε να ζαλίζεται και λίγο έλειψε να χάσει τις αισθήσεις της.

Τότε οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουν την επέμβαση για σήμερα, εφόσον βέβαια αποκατασταθεί η βλάβη.

Από την αναβολή του 6ωρου χειρουργείου προκλήθηκε αναστάτωση στο Νοσοκομείο, ενώ οι συγγενείς της 52χρονης ασθενούς όταν ενημερώθηκαν για το απίστευτο περιστατικό επέδειξαν αξιοσημείωτη ψυχραιμία και κατανόηση στους γιατρούς, που δεν έφταιγαν σε τίποτα.

Τρέχουν ακάθαρτα νερά και ούρα στη ΜΕΘ και το Ακτινολογικό τμήμα

Στο μεταξύ νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι το Αντικαρκινικό νοσοκομείο, αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα.

Πρόσφατα πλημμύρισε με ακάθαρτα νερά και ούρα το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Υπερήχων, ενώ εξαιτίας της πεπαλαιωμένης και διαλυμένης υδραυλικής εγκατάστασης πλημμυρίζει συχνά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Να σημειωθεί πως σε όλους αυτούς τους χώρους, υπάρχουν ακριβά και ευαίσθητα μηχανήματα που έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου “Μεταξά”, όπως λένε πηγές αγανακτισμένοι. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και με τον κλιματισμό, όπως λένε.

Δείτε επίσης