Υγεία

ΔΕΘ - Μητσοτάκης για υγεία: «Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αναβάθμιση του ΕΣΥ»

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις αυξήσεις στους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Κυριάκος Μητσοτάκης, ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με αναβάθμιση των υποδομών, με την οργάνωση και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, αλλά και με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επανέλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Μέλημά μας η αναβάθμιση του συστήματος Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το ΕΣΥ για τις προσλήψεις και τις αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών εργαζομένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώνονται καλύτερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι είναι επίσης βασικό το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Θέλουμε σίγουρα να μπορούμε να πληρώνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας καλύτερα. Θέλω να θυμίσω πως οι πρώτες αυξήσεις, οι οποίες δόθηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους αφορούσαν το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μια οριζόντια αύξηση της τάξης του 10%, η οποία άρχισε να ισχύει από τις αρχές του 2023. Θα πρόσθετα σ’ αυτά και τα έκτακτα βοηθήματα τα οποία δόθηκαν για την υπεράνθρωποι προσπάθεια την οποία έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, το προσωπικό των νοσοκομείων μας κατά τη διάρκεια του COVID-19», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν έχουν να κάνουν και με αυτά τα θέματα, την οργάνωση, τις υποδομές και με τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε ένα σύστημα με όσο το δυνατόν πιο τεχνοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις νέες υποδομές και τα νοσοκομεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το ΕΣΥ, αναφέρθηκε στην χθεσινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και την πτέρυγα της Πνευμονολογικής Κλινικής που ανακαινίστηκε πρόσφατα μετά την πυρκαγιά του 2022, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στο ίδιο νοσοκομείο, θα δημιουργηθεί κι ένα νέο κτίριο για Γονιδιακή και Κυτταρική Θεραπεία. «Για το μέλλον δηλαδή της Ιατρικής, έτσι, όπως θα ασκείται σε πολλά χρόνια από τώρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καινούργιες υποδομές δημιουργούνται παντού και ανακατασκευάζονται και ανακαινίζονται οι παλιές υποδομές» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στην κατασκευή των νέων νοσοκομείων που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν σε ορισμένα χρόνια από τώρα, όπως είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Δείτε επίσης