Υγεία

Αγαπηδάκη: Λιγότερα τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού

Συνολικά 98 οι μολύνσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο - Σε ποια περιοχή κρίθηκε κατάλληλο το νερό

Θεσσαλία, Κακοκαιρία Daniel, Αναπληρώτρια υπουργός υγείας,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μειωμένα τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο επιτήρησης που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας από το συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, για ολόκληρη την πληγείσα Θεσσαλία, τα κρούσματα που σημειώθηκαν είναι 44 νέα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί από την αρχή 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 308 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Την ίδια στιγμή όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας οι συρροές που παρατηρήθηκαν σε Σκιάθο και Σοφάδες βαίνουν μειούμενες και δεν προκαλούν ανησυχία. Επίσης δεν έχει παρατηρηθεί καμία άλλη συρροή σε καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, συνολικά 7 άτομα νοσηλεύονται στη Θεσσαλία λόγω γαστρεντερίτιδας και άλλοι τόσοι με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Επίσης η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε ότι 1.300 επισκέφτηκαν τις δομές υγείας στις πληγείσες περιοχές το τελευταίο 24ώρο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Εμβολιασμοί για τέτανο στα πληρώματα που επιχειρούν στο πεδίο

Στην σημερινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός υγείας ανέφερε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο, ενώ μπορούν να εμβολιαστούν και πολίτες εφόσον το επιθυμούν.

Νερό – Θεσσαλία: Πού είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Η μόνη διαφορά με τη χθεσινή ενημέρωση, σύμφωνα με την κα. Αγαπηδάκη, είναι ότι στον Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (16/9), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι: «Στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις, δήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στο δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργωγύρη, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.

Στο δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλείας.

Δείτε επίσης