Υγεία

Νοσοκομεία: 24ωρο λουκέτο από τους εργαζομένους στα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Εργασιακό νομοσχέδιο,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο καταργείται το 8ωρο και ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση.

Γιατροί,, νοσηλευτικό προσωπικό, και όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι απασχολούντες στην ειδική αγωγή, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Η προκήρυξη της απεργίας έγινε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων η οποία ζητά την απόσυρσή του εργασιακού νομοσχεδίου..

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την σχετική απόφαση έλαβε το γενικό συμβούλιό της. Και αυτό διότι το νομοσχέδιο «θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση».

Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση.

«Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών», τονίζει. «Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή. Κοινό αίτημα όλων η απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο εκτιμάται ότι «θα επιβάλλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης