Υγεία

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Διαπιστώθηκαν και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού - Πόσιμο το νερό στον Βόλο

Θεσσαλία, πλημμύρες, κακοκαιρία Daniel, υγειονομική κατάσταση, ενημέρωση, νερό, συντονιστικό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», έδωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Ειδικότερα, ο κ. Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε πως 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, που συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σε ότι αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού, αυτές ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ακόμη ο κ. Σερέτης τόνισε πως πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Καταλληλόλητα του νερού

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε και για την υδροδότηση στην περιοχή του Βόλου, αναφέροντας πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οκιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς Ιωλκού, Μακρυνίτσας, καθώς και στους οικισμούς των Χανίων και της Δρακείας. Για τα άλλα δίκτυα ύδρευσης δεν υπάρχουν αλλαγές και ισχύουν όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Δείτε επίσης