Υγεία

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο υπουργείο υγείας για τα ράντζα στα νοσοκομεία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στο Αττικόν και ακολουθεί ο Ευαγγελισμός

Ράντζα, Χρυσοχοίδης,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την επίλυση του σοβαρού προβλήματος των ράντζων που έχουν κάνει και πάλι την εμφάνιση τους κατά την διάρκεια των εφημεριών στα μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, όπως το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός, επιχειρεί ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ενόψει Φθινοπώρου όπου οι ιώσεις η γρίπη και ο κορωνοιός αυξάνονται στο υπουργείο υγείας πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις με τους αρμόδιους αξιωματούχους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τον περιορισμό των ράντζων.

Τα στελέχη συνεδριάζουν αρκετές φορές την εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας ώστε να βρουν την κατάλληλη λύση που θα μειώσει έστω σε έναν βαθμό τα ράντζα στους διαδρόμους και την ταλαιπωρία των ασθενών. Εξετάζονται πολλά σενάρια που μπορεί να εφαρμοστούν, αλλά προς ώρας δεν έχει βρεθεί το πιο αποτελεσματικό.

Το σοβαρότερο πρόβλημα στο Αττικόν

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο υγείας, το σοβαρότερο πρόβλημα της εμφάνισης των ράντζων εμφανίζεται στο «Αττικόν» και τον Ευαγγελισμό.

Ο Ευαγγελισμός παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα πλέον καθώς τα όποια ράντζα που αναπτύσσονται, αποσύρονται άμεσα καθώς οι ασθενείς μετακινούνται σε άλλους θαλάμους διαφορετικών κλινικών.

Το μείζον θέμα φαίνεται πως υπάρχει στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής στο Αττικόν όπου η κατάσταση τις περισσότερες φορές είναι απελπιστική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ώστε οι ασθενείς να μετακινούνται για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα υψηλόβαθμη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία και τις αλλαγές που προωθούνται.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός υγείας πρόσφατα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς το μείζον ζήτημα των προσλήψεων αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των ράντζων που εμφανίζονται αρκετά συχνά στις εφημερίες αρκετών νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Δείτε επίσης