Υγεία

Αγία Όλγα: Απίστευτες καταγγελίες για ρωγμές στους τοίχους και ταβάνια που στάζουν

Εικόνες σήψης στην ψυχιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου - Γιαννακός: Υπάρχει καταγγελία στο Γ.Ν Νίκαιας για νοσηλεύτρια που έπαθε ηλεκτροπληξία!

Αγία Όλγα: Απίστευτες καταγγελίες για ρωγμές στους τοίχους και ταβάνια που στάζουν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι τραγικές οι συνθήκες νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» οδήγησαν τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να καρατομήσει με παρέμβαση το διοικητικό προσωπικό.

Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο Attica Tv έκανε λόγο για 22 νοσηλευόμενους στην ψυχιατρική πτέρυγα του Αγία Όλγα που έχουν κρεβάτι και επιπλέον 40 ασθενείς που κοιμόντουσαν σε ράντζα, λόγω των ελλείψεων.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακός: «Υπάρχουν διοικήσεις που σκορπανε τα χρήματα σε εργολάβους, σε διαγωνισμούς που υπερκοστολογούνται και σε έργα βιτρίνας. Χωρίς να σκέφτονται τις πραγματικές ανάγκες και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ο κ. Γιαννακός μίλησε για τον τρόπο που διορίζονται οι διοικήσεις στα Νοσοκομεία κάνοντας λόγο για κομματικά ρουσφέτια και ανθρώπους που διορίζονται επειδή έχουν σχέσεις με κομματικά στελέχη.

Σε καταγγελίες και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για νοσηλεύτρια που έπαθε ηλεκτροπληξία, για ιατρικά μηχανήματα που λείπουν αλλά και για την φύλαξη που στοιχίζει 3.000 ευρώ τον μήνα γιατί υπερκοστολογούν οι εταιρείες "εργολάβοι", την ίδια ώρα που ο γιατρός παίρνει 1.500 ευρώ το μήνα!

Αγία Όλγα: Όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Η καλή κατάσταση των νοσοκομειακών χώρων, ώστε να διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας.

Επειδή πολλά νοσοκομεία έχουν πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή τους με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρά ταύτα, και έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας.

Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου .

Εικόνες ντροπής από την ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα:

Νοσοκομειο Αγια Όλγα, ψυχιατρικη πτερυγα Αγια Ολγα, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υπουργός Υγείας, διοίκηση νοσοκομείου Αγία Όλγα, καταγγελιες για Αγία Όλγα

Νοσοκομειο Αγια Όλγα, ψυχιατρικη πτερυγα Αγια Ολγα, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υπουργός Υγείας, διοίκηση νοσοκομείου Αγία Όλγα, καταγγελιες για Αγία Όλγα

Νοσοκομειο Αγια Όλγα, ψυχιατρικη πτερυγα Αγια Ολγα, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υπουργός Υγείας, διοίκηση νοσοκομείου Αγία Όλγα, καταγγελιες για Αγία Όλγα

Σάλος προκλήθηκε με την διαρροή φωτογραφιών από τις τουαλέτες, τα δωμάτια και τις οροφές της πτέρυγας του Αγία Όλγα όπου νοσηλέυονταν οι ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα.

Το πρωί της Τρίτης (3/10/2023) είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο οποία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες για την άθλια κτιριακή κατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Η κλινική εκπέμπει SOS, είκοσι ασθενείς χρησιμοποιούν αυτές τις άθλιες τουαλέτες» ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Αβραμίδης, Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, περιγράφοντας επίσης τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρας Κούνα, η οποία αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση που αναγκάζονται να διαβούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

«Ήταν ένα κτήριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτήριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους, οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει κάτι να αλλάξει», ανέφερε η ίδια.

Δείτε επίσης